Reise til Mallorca

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Mallorca

  Mange forbinder Mallorca med det late og søte strandlivet. Øya er allikevel mye mer enn det og byr på opplevelser av alle slag, fra imponerende natur til romantisk idyll. Vær klar til å gjenoppleve Mallorca.

  Severdigheter og opplevelser

  Øyas største by og dets knutepunkt er Palma, som er en ærverdig liten by med mye å oppleve for de som trenger et avbrekk fra det søte strandliv. Nyt dens varierte arkitektur med den kjente La Seu-katedralen, en kirke og et landemerke som ble påbegynt i begynnelsen av det 13. århundre. Besøk gamlebyen, en koselig bydel, med trange små gater og med arkitektur som kan minne om den til en tilfeldig romantisk italiensk landsby. Eller besøk det gamle arabiske badet, Banys Àrabs, et av de få restene etter muslimsk arkitektur fra tiden rundt det 10. århundre. I tillegg tilbyr byen Palma alt hva man måtte ønske av kulinariske opplevelser.
  Er man villig til å bevege seg litt ut fra Palma vil man møte nye opplevelser. De små landsbyene Fornalutx og Biniarix er to av dem. Disse idylliske stedene har vunnet mange utmerkelser for sin sjarm. Man kan forestille seg dette bildet: små brosteinsgater og trapper, dekorert med blomster, omringet av gamle murhus med dører på vidt gap, omgitt av en grenseløs frodig vegetasjonen med de karakteristiske appelsintrærne.
  Coves del Drach (Dragehulene) Unike naturskatter er sannsynligvis ikke det første man forbinder med Mallorca. Den har allikevel noen overraskelser som vil kunne ta pusten fra hvem som helst . Ca 65 km fra Palma finner man et av naturens mange underverker. En underjordisk hule på 2,5 km, dekket av imponerende formasjoner av stalaktitt og stalagmitt med en underjordisk sjø som setter den avsluttende prikken over i'en. Har kan man også daglig oppleve live klassisk musikk som en ytterligere stemningsskaper til opplevelsen.

  Kulinariske eventyr

  Mallorca kan være en kulinarisk opplevelse om man styrer unna de verste turistfellene. Paellaen er en spansk spesialitet og med enkel tilgang til utsøkt sjømat er sjømatpaellaen en av øyas spesialiteter. Sopes Mallorquines er en annen lokal rett, en utsøkt grønnsakssuppe med kjøtt, vill sopp og lignende. Palma er stedet med høyest tetthet av restauranter hvor man kan finne restauranter med lokale spesialiteter, anerkjent av Michelin, uten nødvendigvis det store turisttrykket.

  Språk

  De innfødte snakker Mallorquin som er en underdialekt av Balear, som igjen er en katalansk dialekt. På skolen undervises det i katalansk og spansk som begge er offisielle språk og begge kan brukes av de fleste. I områder med mye turister brukes også engelsk, fransk, tysk, italiensk og andre europeiske språk. Derimot ikke noe særlig norsk, så morsmålet kan legges igjen hjemme.

  Klima

  Mallorca nyter et tørt og varmt middelhavsklima med sol 80% av året. Vintrene er milde, men kan ha noe nedbør. Den beste tiden å reise på er mellom april og oktober hvor høysesongen og den varmeste tiden er mellom juni og august.

  Valuta

  Som alle deler av Spania har også Mallorca innført euroen som sin valuta. En av disse koster nordmannen mellom 7 og 8 av sine kroner. Det finnes rikelig med minibanker i områder med mye turister, og kortbetaling er forholdsvis godt utbredt. Så det er ingen grunn til å legge igjen kortet hjemme.

  Reise til Mallorca

  Alle som reiser med fly til Mallorca lander på Son Sant Joan Airport nær Palma. Et stort antall ruter, også lavprisruter, har destinasjon hit. Flyplassen ligger i underkant av 10 km utenfor Palma og en god bussforbindelse og et godt taxitilbud tar en enkelt inn til byen.