Reise til Maldivene

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser ti Maldivene

  Maldivene er et land i Det indiske hav, i nærheten av India. Landet består av omtrent 2000 øyer, gjerne ikke høyere enn to meter over havet, med fortryllende natur og strender. Maldivene tilhører utvilsomt et av de mest populære reisemålene i Det indiske hav. I tillegg til den vakre naturen, sjø og strender, har øygruppen også noen fine severdigheter og steder som gir innblikk i folkets kultur og levemåte. Nesten hele befolkningen er muslimsk.

  Severdigheter og opplevelser

  Basaren og havneområdet er et livlig sted. Her ligger ulike båttyper på rekke og rad med sine ladninger av tørrfisk, ved eller andre varer, eller de lar passasjerer gå av og på. Her er det mye frem og tilbake med folk som kommer og går, og noen er direkte høylytte. I sidegatene ligger det småbutikker som selger ulike saker og ting, blant annet suvenirer og krydder.
  Fiskehallen er i seg selv en aldri så liten severdighet. På ettermiddagen kommer fiskebåter med dagens friske fangst, blant annet tunfisk og hai. Kun menn har lov til å handle her.
  Fruktmarkedet ligger i nærheten av fiskehallen. Her kjøper folk inn typiske dagligvarer som ris, egg, kokosnøtter, bananer, papaya, søtpoteter, mango, chili, sitroner, krydder og olje. Dette er vel hakket mer eksotisk enn norske supermarkeder?
  Slottsparken og nasjonalmuseet bør man absolutt besøke. Her ligger et nydelig parkanlegg med vakre blomster, trær og busker, samt benker som inviterer til en liten sittepause. Nasjonalmuseet, som for øvrig ikke er veldig stort, kan absolutt være av interesse. Her kan man få innsikt i dette landets historie, som de fleste av oss vel ikke kjenner særlig til. Dette museet har også en fin samling av ulike arkeologiske funn.
  Når man reiser på ferie til Maldivene, er det ikke nødvendigvis for å se klassiske severdigheter. Her finnes det andre typer ting å se og gjøre, ikke minst den fantastiske naturen med sin fargerike og berømte undervannsverden. Fra de fleste øyene kan man nå de forskjellige dykkeområdene med båt. Vannsport er en populær aktivitet. For seiling og vindsurfing er det meget gode forhold. I tillegg er det utmerkede muligheter for å fiske og snorkle. Og ikke minst, her kan man bade og sole seg på fantastiske strender. Det er vel kanskje nettopp derfor man reiser til dette lille paradiset.

  Kulinariske eventyr

  På Maldivene kan man virkelig nyte tropisk og eksotisk mat. Kokosnøtt er en sentral ingrediens i matlagingen, i form av kokosnøttolje eller kokosnøttmelk. Kokosnøttmelken er blant annet en viktig bestanddel i en rekke forskjellige karriretter. Naturlig nok er fisk et helt grunnleggende næringsmiddel i denne øystaten. Ulike retter av forskjellige typer tunfisk står ofte på menyen, og inngår gjerne i karriretter. På Maldivene er det ikke vanlig å spise rå fisk. Ris og søtpotet, i tillegg til ulike lokale frukter, utgjør grunnlaget for karbohydratinntaket.

  Språk

  Offisielt språk på Maldivene er Dhivehi.

  Klima

  Maldivene har et varmt, tropisk klima med høy luftfuktighet hele året. Det blir sjelden kjkorsicøligere enn 25 grader, heller ikke om natten. Pregende for klimaet er sydvest-monsunen fra mai til oktober, og nordøst-monsunen fra november til april. Sydvest-monsunen bringer som regel i juni og juli med seg vind og kraftig nedbør. Den beste tiden å reise til Maldivene på er fra november til april.

  Valuta

  Valutaen på Maldivene heter Rufiyah eller rufiyaa (MVR).

  Reise til Maldives

  Fra Oslo Gardermoen må man regne med minst ett flybytte på veien. Den totale reisetiden ligger gjerne på mellom 12 og 16 timer.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.