Reise til Malaysia

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Malaysia

  Malaysia er en smeltedigel på alle fronter. Et variert folk med bakgrunn i et stort antall forskjellige kulturer. En natur som strekker seg fra de lekreste tropiske strender og de grønneste daler i høylandet til de mektigste fjellformasjoner. Malaysia er et land som ikke kan forklares, bare oppleves.

  Severdigheter og opplevelser

  Kuala Lumpur I metropolen Kuala Lumpur kulmineres nesten alt som er Malaysia. Det moderne fremskritt med verdens høyeste tvilling-skyskrapere vegg i vegg med ærverdige moskeer og templer i en av verdens mest mangfoldige kulturelle atmosfærer. Både etnisk malaysisk, kinesisk, indisk og britisk kultur har satt sitt preg på denne byen.
  Cameron Highlands På det høyeste punktet man har tilgang til med bil finner man et langstrakt grønt og frodig slettelandskap. Her ble utvidede bosettinger initiert av britene på begynnelsen av 1900-tallet og området er i dag særlig kjent for sin te-plantasje. Området er glimrende for jungelturer og generelt store naturopplevelser.
  George Town En fire timers tur unna hovedstaden finner man George Town. Deler av byen har gjennom streng kontroll bevart sine arkitektur fra kolonitiden, som er sett på som helt unik i Asia. Byen får også en helt spesiell atmosfære når den våkner til live om kvelden når de lokale går ut for å spise og underholde seg.
  Mount Kinabalu Tar man turen til Borneo-øya bør det være et mål å se dette unike fjellet. Kinabalu er det høyeste fjellet i hele malay-arkipelet og har en av de mest særegne topografier i verden.

  Kulinariske eventyr

  Med en befolkning med en slik variert bakgrunn er det mulig å forstå at det malaysiske kjøkken fremstår som en hel verden av smaker. Det er vanskelig å trekke noen enkle linjer bortsett fra at det bærer en del likheter til indonesisk gastronomi med basis i ris, kjøtt og fisk med blant annet sterke tamilske og kinesiske influenser. Særlig hovedstaden er et eldorado for malaysisk kokkekunst og har store deler av landets tradisjoner representert på menyene.

  Språk

  Det offisielle språket i landet er Malayisk, også kjent som Bahasa Malaysia - en standardisert form av malay-språket. Det forteller likevel ikke hele historien. Den malaysiske befolkning består av et stort antall etniske grupper av blant annet tamilsk og kinesisk opphav og landet huser 137 levende språk. Engelsk er obligatorisk på skolen og er forholdsvis godt utbredt i befolkningen, så kommunikasjon på dette lingo går som oftest rimelig smertefritt, særlig i urbane strøk.

  Klima

  Malaysia ligger nær ekvator og har et varmt tropisk klima med gjennomsnittlige temperaturer mellom tjue og tretti grader. Området er også utsatt for monsunen som bringer solide doser med regn mellom oktober og februar. Med landets splittelse i to deler og den malaysiske halvøys varierte topografi er det forståelig at det finnes distinkte variasjoner av dette bildet. Blant annet er Borneo-øya mest utsatt for monsun-regnet og fjellområdene på den malaysiske halvøy er betydelig kjøligere enn lavlandet og kystområdene.

  Valuta

  I Malaysia betaler man sitt brød med malaysisk ringgit. Denne valutaen ble tidligere kalt for dollar og blir tidvis enda tiltalt som det. Legger man hundre av sine norske kroner på bordet vil man få tilbake rett i overkant av femti ringgit.

  Reise til Malaysia

  Vil man ankomme Malaysia fra Thailand eller Singapore kan tog være et godt og behagelig alternativ. Kommer man langveis fra, for eksempel fra Norge, er nok fly den enkleste måten å innta Malaysia på. De aller fleste internasjonale fly ankommer Kuala Lumpur International Airport som ligger en times tur utenfor hovedstaden. Logistikk inn til byen kan gjøres med tog (som kun går fra hoved-terminalen), busser eller taxi.