Reise til Malaga

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Malaga

  Malaga er for mange kanskje mest kjent som Picassos fødeby eller som en inngangsportal til Costa del Sol-regionen i det sørlige Spania. Byen er i seg selv et sjarmerende sted og kan tilby spennende severdigheter, godt klima og den spanske idyll.

  Severdigheter og opplevelser

  Alcazabe og det romerske teateret En av de mest populære severdighetene i byen er Alcazabe de Málaga. Dette palasslignende fortet fra det 11-århundret er det best bevarte fortet av sitt slag i landet. Stedet byr på en labyrint mellom sjarmerende bygg, romantiske hager og fontener med en strålende utsikt over byen. Vegg i vegg med dette fortet ligger et gammelt romerske teater som kan dateres tilbake til det første århundret f.Kr.
  Malagakatedralen er en renessansekirke påbegynt i begynnelsen av det 16. århundret og er et av de mest kjente landemerkene i byen. Katedralen skulle egentlig få to tårn, men på grunn av mangler i finansene fikk den bare ett; derav kjælenavnet "den enarmede kvinne". Innvendig kan man få et glimt av klassisk renessanseinteriør og imponerende kunstverk.
  Byens store sønn og stolthet er maleren Pablo Picasso og mange gjør et besøk til byen hovedsaklig for å se hans barndomshjem. I videreføringen av dette kan Picasso Museum være en spennende opplevelse med mye eksklusivt utstilt materiale av den berømte maleren.
  Vil man bevege seg litt ut fra byen finnes det mange pittoreske små landsbyer i nærheten. Ronda er en av disse. Med sin spesielle plassering mellom to dype juv, dens sjarmerende små, svingete gater og med et fantastisk bakteppe av spanske fjell-landskaper er landsbyen vel verdt et besøk. En togrute dit, bygget på slutten av 1800-tallet fra Malaga er en opplevelse i seg selv.

  Kulinariske eventyr

  Det mangler ikke på steder å spise i Malaga. Med kort vei til havet er byen kjent for sin fiskemat av høy kvalitet. Den friterte fisken skal visstnok være den beste i Spania. Er man på jakt etter den erkespanske tapasen trenger man heller ikke å reise lenger.

  Språk

  I Malaga, som resten av Spania, er spansk det offisielle språket. Folk flest snakker et dårlig engelsk, særlig de eldre generasjoner, så litt spanske gloser kan det være lurt å ha i bakhånd, skulle engelsk, norsk eller gestikulering føre en ut i en kommunikativ blindvei.

  Klima

  Malaga nyter subtropisk middelhavsklima og har varme somre og milde vintre. Selv om byen er en av de varmeste storbyene i Europa gjør middelhavsbrisen det overkommelig, selv om det er blitt registrert temperaturer godt og vel inn på 40-tallet. Byen har over 300 soldager i året og har en åtte måneder lang sommersesong fra april til november.

  Valuta

  Som resten av Spania er euroen den foretrukne valutaen i byen. Det finnes et godt utvalg av minibanker og mange steder tar også kortbetaling, så det er ingen grunn til å la kortet ligge hjemme.

  Reise til Malaga

  Fra Norge kommer man som oftest med fly. Byen kan også være en fin del av en lengre rundtur i Spania hvor høyhastighetstog tar en raskt fra den ene byen til den andre. En togtur til Madrid tar omtrent 2,5 til 3 timer. Málaga airport er landets 3. største flyplass og er hovedflyplass for Costa del Sol-området. Transport fra flyplassen gjøres enkelt med tog, taxi eller buss.