Reise til Madeira

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Madeira

  Øst i Atlanterhavet ligger den portugisiske øya Madeira i all sin grønne og skjønne prakt. Den ble oppdaget i 1418, og poeten Luis Vas Camoes kalte den "the most beautiful end of the world". Er du glad i natur, fjellturer og dykking, trenger du ikke å lete lenger, for du har funnet ditt ferieparadis.

  Severdigheter og opplevelser

  Blomster står i fokus på denne vulkanøya, og hvert år i mai arrangeres den tre dager lange blomsterfestivalen Festa de Flor i hovedstaden Funchal. Høydepunktet er den store blomsterparaden hvor mer enn tusen deltakere i fargerike blomsterkostymer danser seg gjennom byens gater.
  Orkidéhagen Jardim Orquidea er et vakkert skue, og det samme er den tropiske hagen Montepalace. Du kan også ta taubanen fra Monte til den botaniske hagen, og få med deg en imponerende utsikt underveis. Den botaniske hagen på Madeira er øyas kanskje aller største turistattraksjon, og fordelt på over 80 000 kvadratmeter, finner du alskens rare planter fra hele verden, i tillegg til vakre blomster og tropiske fugler.
  Cabo Girao er et av verdens høyeste klippefremspring, og fra toppen kan du beundre utsikten over Atlanterhavet. Fra de mange plattformene rundt om på øya som kalles miradouro, kan du trygt stå og nyte eller fotografere utsikten.
  Hovestaden Funchal er kalt en av Portugals vakreste byer, og har mye å by på. Ta på deg gode sko og vandre rundt i gamlebyen zona velha mens du nyter den vakre arkitekturen. Er du glad i historie, har Funchal flere interessante museer som kan være verdt et besøk. Det interaktive, historiske Story Centre Museum er spennende for både barn og voksne, det samme må sies om det naturhistoriske museet Museu de Historia Natural med rare dyr og skapninger fra hele verden. Eller hva med en tur til lekemuseet Museu do Brinquedo, med sine mange tusen antikke leker?
  Øya er en serverdighet i seg selv. Med dramatiske fjellformasjoner, svømmende hvaler i havet og fargerike planter og blomster, bør du bruke god tid simpelthen på å vandre rundt. Er du klar for en aktiv ferie, byr Atlanterhavet på uendelige muligheter som vannski, dykking, kanopadling og sportsfiske.

  Kulinariske eventyr

  Du skal ikke ha besøkt mange kaféer eller markeder før du blir kjent med bolo do caco - en vanlig snack eller forrett på Madeira som helt enkelt er varmt, hvitt brød med hvitløkssmør og persille. Med sin fantastiske beliggenhet, er det ikke overraskende at sjømat står i fokus i det portugisiske kjøkken på Madeira. Hvitløksmarinert tunfisk, espada med banan og grillet bacalhau (torsk) er ofte å se på menyen, sammen med potas (blekksprut). Når det er tid for noe søtt, koser du deg med kaken queijadas eller pasjonsfruktpudding. Og glem for all del ikke å utforske øyas verdenskjente vinproduksjon, som er en turistattrakasjon i seg selv.

  Språk

  Portugisisk er det offisielle språket på Madeira, men her er man godt vant til turister, så det går greit å gjøre seg forstått på engelsk de fleste steder.

  Klima

  Man kan besøke Madeira hele året, men det er greit å være klar over at når det er vinter i Norge, er det regnsesong på vulkanøya. Fra november til februar regner det daglig, med temperaturer på 12-15 grader. I de varmeste månedene august og september kommer temperaturene opp i godt over 30 grader.

  Valuta

  Madeiras offisielle valuta er euro (€). 1 euro tilsvarer cirka 7,4 norske kroner. Du kan veksle inn europeiske reisesjekker til kontanter i banker eller på vekslingskontorer, men det enkleste er å benytte Visa eller Mastercard både som betaling eller for å ta ut kontanter i øyas mange minibanker.

  Reise til Madeira

  Både SAS, Air Berlin, Lufthansa og KLM flyr fra Gardermoen til Aeroporto Da Madeira i Funchal. Fra flyplassen inn til sentrum tar det cirka 35 minutter med buss eller taxi.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.