Reise til Kypros

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Kypros

  Innerst i Middelhavet ligger øya Kypros med sine fjellkjeder og vakre kystlinje, med deilig klima og over 100 dyrearter som ikke finnes noe annet sted i verden. Kypros er et ideelt feriested for både voksne og barn, med sin fine kombinasjon av hav og strender, kultur og historie.

  Severdigheter og opplevelser

  Når du stiger ut av flyet i Larnaca, befinner du deg i Kypros´ tredje største by. Her kan du vandre under palmetær på strandpromenaden, beundre synet av de flotte flamingoene på saltsjøen i vinterhalvåret og stige inn i Agios Lazaros, den ortodokse kirken som huser levningene etter Lasarus. Drar du noen kilometer mot vest og ut av byen, kan du også få med deg den hellige moskeen Hala Sultan Tekke, bygd på begynnelsen av 1800-tallet.
  Hovedstaden Nicosia er over 2700 år gammel, og er delt i to, som resten av Kypros. Både den greske og den tyrkiske delen har sin egen borgermester! Byen er ellers preget av trange, koselige gater og middelalderarkitektur. Bymuren fra 1400-tallet er verdt å ta en titt på, og for de som liker å shoppe, er handlegaten Ledra et selvfølgelig stoppested.
  Troodos er et område som strekker seg på langs av Kypros mellom Larnaca og vestkysten, og har Olymposfjellet som sitt høyeste punkt drøyt 2000 meter over havet. Her kan du ta pauser og rusle blant koselige landsbyer, eplefarmer og vinranker.
  Man skal heller ikke glemme hovedgrunnen til at mange besøker Kypros, nemlig sol, varme og strandliv. Det er mange strender å velge mellom på øya, alt etter hvor man befinner seg og hva man ønsker å oppleve. Liker man liv og røre, kan man slå seg ned blant parasollene på Nissi beach på Ayia Napa, eller på den nesten kilometer lange stranden inne i Larnaca. For den som ønsker en roligere dag på stranden, er det fullt mulig å finne sin egen, private flekk vest for Pafos, i Lara Bay.

  Kulinariske eventyr

  Det er mye godt å sette tennene i når men ferierer på Kypros. De forskjellige regionene har sine lokale spesialiteter, naturlig nok påvirket av både det tyrkiske og greske kjøkken. Grillet lammekebab på spyd og moussaka er vi godt kjent med i Norge, men pass på å smake på de ekte variantene mens du er på Kypros. Vil du prøve litt av alt, skal du be om meze, som er kyprioternes versjon av tapas. Er du mer glad i sjømat, kan du smake på blekksprut i rødvinssaus, og glasset fyller du opp med lokal rødvin. Som den perfekte avrunding, smaker du på en fiken- og honningkake med litt frukt ved siden av.

  Språk

  På Kypros er både gresk og tyrkisk offisielle språk, men det er enkelt å gjøre seg forstått på engelsk. Mange kyprioter snakker også fransk, russisk og tysk.

  Klima

  Somrene på Kypros er lange og varme takket være beliggenheten ved Middelhavet. Fra oktober til mars er det ikke uvanlig at det regner, mens resten av året preges av tørt, varmt vær med mye sol. Det er kaldest i januar, ned mot 10 grader, og varmest i august, da ofte opp mot 30 varmegrader.

  Valuta

  Euroen (€) er valutaen som benyttes på Kypros. På grunn av den store andelen av turister, er det vanlig å benytte bankkort som betaling og minibanker er lett tilgjengelig.

  Reise til Kypros

  Når man flyr fra Gardermoen til Kypros med Lufthansa, KLM eller SAS, lander man på Larnaca International Airport. Derfra er det cirka 20 minutter inn til byen Larnaca, og 45 minutter til Nicosia.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.