Reise til Kroatia

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Kroatia

  Kroatia, tidligere en del av Jugoslavia, har blitt et yndet reisemål for turister. Landet har i løpet av historien stadig vært en del av andre større riker, ikke mindre enn riker som det bysantinske, det ottomanske og Østerrike-Ungarn, og ikke minst var dagens Kroatia en del av Romerriket. Dette har bidratt til at Kroatia i dag har en utrolig rik historie og en samling av kulturskatter og severdigheter i verdensklasse. Landet har et regelrett svimlende antall steder som står på UNESCOs verdensarvliste. Siden 1991 har Kroatia igjen fått sin etterlengtede selvstendighet og blitt et moderne blomstrende demokrati.

  Severdigheter og opplevelser

  Amfiteatret i byen Pula vitner på imponerende vis om romernes herredømme i Kroatia. Det er det sjette største amfiteater i verden, og hadde 23000 sitteplasser. Det ble bygget under keiser Augustus i tiden rundt Kristi fødsel. Akkurat som Romas Colosseum var dette et sted for gladiatorkamper og sjøslag. I dag brukes dette fantastiske byggverket til festivaler, forskjellige forestillinger og klassiske konserter. Ettersom det er så godt bevart, brukes det også i filmer med gladiatorkamper. Kanskje har du altså allerede sett dette amfiteateret på film?
  Middelalderbyen Dubrovnik på Kroatias sydkyst står på UNESCOs verdensarvliste, og er en av landets mest populære reisemål. Denne byen, som ble grunnlagt på 600-tallet, regnes som en av Middelhavets fineste byer, og går også under navnet «Adriaterhavets perle». Ved siden av sin idylliske beliggenhet og sine vakre strender kan den by på en rekke interessante severdigheter.
  Omtrent 10 kilometer fra byen Split ligger Kroatias sannsynligvis mest kjente arkeologiske severdighet. Her kan man oppleve rester av både gresk og romersk antikk. Det dreier seg om Salona, som var hovedstaden til den romerske provinsen Dalmatia. Her var blant annet et tempel og et amfiteater som hadde plass til mer enn 3000 tilskuere, med voldsomme gladiatorkamper og ville dyr.
  Diokletianpalasset er et tidligere romersk palassanlegg i Splits gamleby. Det ble bygget av keiser Diocletian, og står som så mye annet i dette landet på UNESCOS verdensarvliste. I palassanlegget finnes det museer, gallerier, butikker og til og med leiligheter. Ved siden av palasset står fortsatt et Jupiter-tempel og en katedral.

  Kulinariske eventyr

  Det kroatiske kjøkken er mangfoldig og spennende. På grunn av sin beliggenhet ved Middelhavet har Kroatia vært et møtepunkt for ulike folkegrupper og kulturer. Ved siden av slaviske mattradisjoner har Kroatia følgelig innslag fra andre kulturer. Ved kysten bærer kjøkkenet stort preg av middelshavstradisjoner, og har mye til felles med mat som vi kjenner fra blant annet gresk, fransk og italiensk kjøkken. I innlandet møter vi på et kjøkken med mye spekemat, kjøtt, surkål og et mangfold av gryteretter.

  Språk

  Kroatisk er det offisielle språket i Kroatia. Som turist klarer man seg fint med engelsk, særlig i sentrale områder, og turiststeder, og man vil merke at unge mennesker kan rimelig godt engelsk.

  Klima

  Kystregionen har et typisk middelhavsklima, med en varm og lang sommer, med temperaturer rundt 30 grader. Vintrene er milde, med temperaturer rundt 10 grader. I de varmeste sommermånedene er det temmelig varmt, derfor er det også fint å reise dit litt utenom høysommeren, hvis man ønsker et litt mer temperert klima. Det er varmt og behagelig til langt ut på høsten. I innlandet hersker det et mer kontinentalt klima, med varme somre og relativt kalde vintre.

  Valuta

  Landets valuta er kroatisk kuna. En norsk krone tilsvarer omtrent en kuna.

  Reise til Croatia

  Det går en rekke direkte flyvinger fra norske flyplasser til forskjellige internasjonale flyplasser i Kroatia, særlig i sommerhalvåret.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.