Reise til Kreta

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Kreta

  Kreta er den største av de greske øyene, og har mer enn 600 000 innbyggere. Geografisk sett er øya et fjell som stiger opp av havet, og som skiller det Libyske hav fra Egeerhavet. Den høyeste toppen rager 2456 meter over havet, og er dekket med snø helt til mai. Folk fra Kreta har en egen identitet, og føler seg mer som kretere enn som grekere. Øya er rikere enn andre deler av Hellas, og Kretas kultur er betydelig eldre enn noen annen kultur i Hellas eller resten av Europa forøvrig. Kreta var hjemstedet til Europas aller første kultur, nemlig den minoiske. Ved siden av eldgamle historiske severdigheter, byr Kreta på paradisiske strender.

  Severdigheter og opplevelser

  Palasset på Knossós er ett av minst fire som i sin tid fantes på Kreta. Dette er riktignok et helt spesielt palass, nemlig kongepalasset. Kong Minos, som den minoiske kulturen (2800 - 900 f.Kr.) er oppkalt etter, og som i følge gresk mytologi var sønn av selveste guden Zevs og den fønikiske prinsessen Europa, skal ha latt bygge dette palasset øst på Kreta, omtrent fem kilometer sørøst for dagens Iraklion. Dette palasset var dobbelt så stort som andre minoiske palasser. Der hvor ruinene av palasset står i dag, var det allerede bosetninger lenge før. De eldste funnene kan dateres tilbake til 5700 f.Kr. Det første palasset ble bygget rundt 1900 f.Kr., men ble ødelagt av et jordskjelv to hundre år senere. På ruinene av dette ble det igjen bygget et palass, som atter en gang ble ødelagt av jordskjelv rundt 1450 f.Kr. Etter det ble det aldri bygget et nytt.
  Stedet Aptera, ved byen Chania, har hatt bosetninger helt siden antikken. Her finner man ruiner fra de mest forskjellige epoker. Folk fra Mykene, dorere, hellenere eller bysantinere - alle har de etterlatt sine spor. Å besøke dette stedet er virkelig som å dra på en historisk reise tilbake i tid.
  Stranden Vai er den mest kjente av Kretas strender. Til denne stranden strømmer det turister fra hele Europa. Her vokser for øvrig Europas eneste naturlige palmeskog, og man får litt følelsen av å være i Karibia.
  Nordvest for badebyen Réthymnon ligger en gammel romersk festning. Herfra har man en nydelig utsikt over byen Rethymnon. Her foregår det også en rekke kulturelle arrangementer om sommeren.
  Det beste stedet for å lære om Kretas lange og interessante historie er det arkeologiske museet i Heraklion, som er blant de viktigste museene for antikken. Hovedvekten ved dette museet er på den minoiske kulturen, som så lenge hersket på Kreta. Man burde dra tidlig til dette museet, før det blir altfor fullt!

  Kulinariske eventyr

  Kretas kjøkken er i høy grad det samme som det greske kjøkken ellers. Ingredienser som oliven og olivenolje, fetaost, aubergine, agurk, tomat, honning, yoghurt og persille er mye brukt. Fersk fisk og sjømat er selvfølgelig også viktige deler av Kretas tradisjonelle matlaging. Man spiser gjerne sent om kvelden, i ti-elleve-tiden.

  Språk

  På Kreta snakker man gresk.

  Klima

  Kreta har et stabilt middelhavsklima, med omtrent 300 solskinnsdager i året, og er en av Middelhavets mest solrike øyer. Sommeren er varm og tørr. Særlig varmt blir det på sørkysten. Vinteren er mild, med en god del regn.

  Valuta

  Valuta på Kreta er euro. En euro tilsvarer rundt 7,35 norske kroner.

  Visum Kreta

  Norske statsborgere trenger ikke visum for innreise til den greske øya Kreta.

  Reise til Kreta

  Fra Oslo Gardermoen går det direkte flyvninger til Kreta, daglig i sommermånedene.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.