Reise til Kos

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Kos

  Kos er kjent for å være en øy med yrende uteliv med alt som kan tenkes av middelhavsidyll som bakteppe. Øya har i tillegg også en rik historie med spennende severdigheter som gir et opplevelsesrikt besøk.

  Severdigheter og opplevelser

  Kos by Hovedsentrum på øya er byen med samme navn. Stedet har i tillegg til et stort uteliv og turisttilbud også en interessant historie. Etter å ha vært underlagt ulike herredømmer gjennom historien finnes mye interessant hva angår arkitektur og arkeologiske utgravninger. Her kan en oppleve det gamle greske auditoriet Odeon og Johannitterridderborgen fra 1300-tallet. Byen er et pittoresk lite sted med små trange gater og spisesteder, palmealléer og et havneområde med ekte gresk sjarm.
  Asklepieion Noen få kilometer utenfor Kos by finner vi dette gamle tempelet som fungerte som religiøst sted og senere som sykehus og medisinsk senter, hvor blant annet moderne medisins far og øyas store sønn; Hippocrates, fikk sin opplæring.
  Kos er full av strender og strandliv og det er noe av det den er mest kjent for. Therma er en spesiell strand som skiller seg ut med sin varme kilde som holder rundt 50-60 grader året rundt. Varmt kildevann som kommer ned fra fjellet blander seg med sjøvann i et rundt og grunt basseng og yter det beste av strandlivets revitaliserende effekt.

  Kulinariske eventyr

  Kosisk kjøkken er en del av den greske mattradisjonen og mattradisjonen knyttet til Middelhavet. Kjente spesialiteter som Pita gyros og Moussaka finnes overalt. Et godt utvalg restauranter vil forsyne deg med de beste middelhavsdelikatesser med dagens råvarer plukket rett opp av havet.

  Språk

  Som en del av Hellas gjennom mange år er også det offisielle språket her gresk. Øya er kjent for å ha mye turisme og det blir sagt at de fleste snakker engelsk, selv om ikke alle besøkende har den oppfatningen. Blir muntlig kommunikasjon vanskelig så kommer en alltid langt med god gammeldags gestikulering.

  Klima

  Kos nyter semi-tropisk middelhavsvær med tørre og varme somre og milde vintre. Om sommeren er det allikevel ikke uvanlig at det blir opp mot 40 grader, så for mange er våren og høsten et mer behagelig alternativ. Uansett tilfelle så bør solkrem med høy faktor være med.

  Valuta

  Euroen er valutaen som må gis bort mot det som måtte ønskes på denne øya. Ønsker nordmannen en euro må han legge igjen mellom 7 og 8 kroner i bytte. De fleste hoteller og restauranter av litt høyere klasse tar kortbetaling. Allikevel er det generelt sett papir og mynt som er mest brukt så pass på å ha nok av dette. Det finnes noen få minibanker rundt omkring, for eksempel på resortene, men er man i byen så kan det være lurte å skaffe litt kontanter der.

  Reise til Kos

  Alle flyreisende kommer via Kos International Airport Hippocrates som befinner seg i kort avstand til Antimachia. Det er daglige avganger til Athen. Også Ryanair har et helårstilbud. I tillegg er det mellom mai og oktober stor chartertrafikk direkte fra ulike destinasjoner i Europa. Transport fra flyplassen er enkel med buss eller taxi.
  Til og fra Kos finnes også et stort fergetilbud med ruter til et stort antall nærliggende øyer, blant annet Piraeus og Rhodos i tillegg til en rute til Bodrum i Tyrkia.