Reise til Korsika

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Korsika

  Midt mellom Italia og Frankrike ligger middelhavsidyllen Korsika. En stort middelhavsparadis med unik natur og spennende innhold.

  Severdigheter og opplevelser

  Korsika er blitt kalt "vandrernes øy", noe som har mye hold med sitt varierte ytre. Øya er et paradis av naturopplevelser, både for den vandrende og badende og alle imellom.
  Cap Corse Denne halvøya på nordenden av Korsika blir beskrevet som en vakker liten øy på øya. Ta deg opp til den gamle vindmøllen Moulin Mattei og se en overveldende utsikt med et mulig glimt av den italienske kysten. Spis lunch på Centuri Port, en av de mange små havnene, med små restauranter som tilbyr dagens fangs på fatet. Eller ta en fottur gjennom Capandula nasjonalpark mot Barcaggio og se de kjente Genoese-tårnene med Middelhavet som bakteppe
  Désert des Agriates (Agriates-ørkenen) En ørken som ikke er en ørken. Mange år med erosjon har etterlatt et stort solsvidd fjell og stein-landskap ulikt noe annet med en fantastisk utsikt.
  Routes des Artisans de Balagne (Håndverksstien i Balagne) Interessert i lokalt håndverk? Denne turen gjennom Balagne-området springer ut fra Calvi og gjennom et stort antall små koselige fjell-landsbyer gjennom en imponerende natur. På veien finnes et stort utvalg av lokalt håndverk som spenner alt fra strengeinstrumenter, potteri og lokal vinkunst.
  Calvi Byen Calvi er gjennomgående en sterk anbefaling. I enden av halvmåne-formet bukt, omkranset av den imponerende korsikanske naturen med den dominerende festningen i spissen på en liten høyde er byen et inntrykksfullt skue. I tillegg har den et solid tilbud til alle sandmennesker som måtte være der.

  Kulinariske eventyr

  Sin geografiske plassering mellom Frankrike og Italia, to store kulinariske kjemper, kan ikke annet enn å gjenspeiles i Korsikas sans for mat. Villsvin (sanglier) er populært på øya og finnes i retter kalt civets og tiani. Figatellu er også en lokal spesialitet; spekemat av svin med en helt unik smak grunnet opphavets særegne diett. Korsika har også sin egen akevitt (aquavita), som bør være obligatorisk for en akevittkjent nordmann å smake.

  Språk

  Som en del av Frankrike siden midten av 1700-tallet er fransk det dominerende språket. Korsika har allikevel et eget språk, korsikansk, som ligner mer på italiensk, men som dessverre er på vei til å dø ut med en andel av bare 10% av befolkningen som bruker det. I turistområder blir det i tillegg også ofte snakket italiensk.

  Klima

  Korsika nyter godt middelhavsvær med mye sol og lite nedbør om sommeren. Årstidsperiodene er omtrent som i Norge. Øya er en fjellrik øy med den høyeste toppen på 2706 m.o.h. På disse høyder må en forvente en del kaldere klima.

  Valuta

  Som en del av Frankrike har også Korsika Euro som sitt verdipapir. Kursen svinger rundt de 7-8 kroner for en Euro. Kortbetaling er stort sett akseptert overalt og minibanker er heller ikke vanskelig å finne.

  Reise til Korsika

  Korsika kan tilby fire ulike flyplasser som alle har internasjonale ruter: Ajaccio, Bastia, Calvi og Figari. Det kan være greit å prøve å booke den flyplassen som er nærmest ens endelige destinasjon.