Reise til Korfu

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Korfu

  Severdigheter og opplevelser

  Korfu by (gamle byen) "Korfu by er Venezia og Napoli, et snev av Frankrike og en solid porsjon England, bortsett fra det at det er gresk" er det blitt sagt. I Korfu finner en all den middelhavsidyll en kan tenke seg; markeder, trange gater, romantiske smug og spisesteder og gammel arkitektur. Størstedelen av byen består av gamlebyen som ble bygget innenfor en festning, som resulterte i en meget tett bebyggelse med små trange smug og gater.
  Selv om mange kanskje ikke setter strender under severdigheter så er dette absolutt tilfelle på Korfu. Med et stort spenn av strender, fra lange hvite strender til avsidesliggende og vakre laguner; Korfu tilbyr det meste av sand mot hav.
  Ønsker man seg mer ut på øya kan det være fint å sikte seg inn på Gamle Perithia, Korfus eldste bebyggelse som i dag er en gammel, forlatt landsby. Langs veien finnes flere hyggelige små caféer og restauranter som er vel verdt et besøk. I tillegg er det mange som tar turen som en sykkeltur for en enda nærere opplevelse.
  Achilleion, et kjent palass, bygget på slutten av 1800-tallet av keiserinnen av Østerrike. Her kan en oppleve en samling statuer av greske guder og helter. Palasset ligger på en topp og er omringet av imponerende omgivelser med grønne åssider og fjell med havet som bakteppe.

  Kulinariske eventyr

  Det korfuiske kjøkken gjenspeiler sin geografi. En kan velge mellom alt fra førsteklasses gresk gyro kebab, italienske pizzaer og fiskerestauranter av ypperste kvalitet. Mange av restaurantene med fisk på menyen har egne fiskere ansatt, ofte er det restauranteieren selv, som egenhendig drar dagens middag ut av havet.

  Språk

  På Korfu er det gresk som er moderspråket. Er man ikke en av de få nordmenn som har jobbet flittig med sitt kveldskurs i gresk så er det stort sett problemfritt å kommunisere på engelsk.

  Klima

  Korfu er en typisk middelhavsøy med mye sol og godt vær. Årstidene er omtrent på samme tid som i Norge. Vinteren kan være ganske sur, med mye nedbør mens julimåneden er den mest trykkende og mest populære med gode 30 grader. For de mest varmesensitive kan mai eller september være mer behagelige alternativer. Øya har rik vegetasjon og vårens blomstring fremheves som en spesiell opplevelse.

  Valuta

  Som en del av Hellas har også Korfu Euro som sitt verdipapir. Kursen svinger rundt de 7-8 kroner for en Euro. Mange steder tilbyr kortbetaling og minibanker er heller ikke så vanskelig å finne.

  Reise til Korfu

  Korfu har én internasjonal flyplass; Corfu International Airport "Ioannis Kapodistrias", som har et stor antall flyruter til Europa. Flyplassen ligger 3 km utenfor Korfu by og en 10 minutters bussturen bringer en dit. Det er også gode taximuligheter. I tillegg så går det ferjer til og fra ulike byer i Italia, til Albania og til Hellas.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.