Reise til Kina

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Kina

  På østsiden av Asia ligger landet som har gitt oss både krutt, papir, kompasset og trillebåren og som på mange vis la et grunnlag for den moderne sivilisasjon. Et unikt land, fylt av ulikheter og eksepsjonelle opplevelser.

  Severdigheter og opplevelser

  Med slikt et stort og innholdsrikt land er det vanskelig å røre ved særlig mye av mengden av alt som finnes av severdigheter. Her er god research på oppholdssted og reiserute viktig. Det er allikevel noen ting som enstemmig blir proklamert som nærmest obligatorisk å ta i nærmere ettersyn.
  "Den forbudte by" er et stort palass og palassområde i Beijing som var i bruk fra Ming-Dynastiet til Qing-Dynastiets dager. Det ble bygget på begynnelsen av 1400-tallet og viser den enestående klassiske kinesiske arkitekturen. Navnet "den forbudte by" har sin bakgrunn i eksklusiviteten for området som var i bruk den gangen; kun keiserfamilien og hoffet hadde adgang. "Den forbudte by" ble i 1987 ført opp på UNESCOs verdensarv-liste.
  I byen Xi'an i det sentrale Kina er det blitt gjort et av 1900-tallets største arkeologiske funn. 8000 statuer av krigere, håndlaget av terrakotta og plassert som en hær foran keiser Quin Dhi Huangdis gravsted, keiseren som regjerte mellom 221 og 210 f.Kr. Det tok visstnok 700.000 mann 38 år å fullføre. Mausoleet er i dag en av Kinas fremste turistmål.
  Den kinesiske muren er muligens den mest obligatoriske severdigheten. At den kinesiske muren kan ses fra verdensrommet, som det eneste menneskeskapte objektet, er dessverre en myte. Den er likevel ikke mindre imponerende av den grunn med sitt nesten 9000 kilometer lange spenn i det nordlige Kina. Den er regnet som verdens største menneskeskapte byggverk og ble påbegynt så tidlig som 200 e.Kr.

  Kulinariske eventyr

  Kina er verdenskjent for sin mat, som ofte til sammenligning bare finnes i blasse representasjoner rundt om i verden. Mattradisjonen settes høyt og har vært en viktig del av den kinesiske høyere klasse i flere tusen år. Det kinesiske kjøkken er like stort og variert som landet det kommer fra med alle mulige spennende retter krydret med krydder den norske tunge mest sannsynlig aldri har opplevd. Med flere millenniers mattradisjon tilbyr Kina en særegen opplevelse for alle smaksløker. Den kinesiske byen med flest Michelin-stjerner er Hong Kong som ligger på en femte plass på listen over byer i verden med flest restauranter med dette kvalitetsstempelet.

  Språk

  Kinesisk er det offisielle språket (kinesisk er i bunn og grunn egentlig bare et navn satt på en variant av mandarin), men det finnes også en god del regionale språk slik som mongolsk og tibetansk. En kan ikke regne med at man kan gjøre seg forstått på engelsk utenfor storbykjernene, så det kan være lurt å plukke opp litt grunnleggende mandarin i tillegg til å gjerne øve litt på sin gestikulerende formidlingsevne.

  Klima

  Kina er et stort og variert land med lange avstander og er representert med klima og vær i alle ender av skalaen. Vintrene kan være bitende kalde mens somrene kan være uholdbart varme. Den mest behagelige tiden å reise på er våren og høsten. Uansett kan det være en fin ting å ha lokalt klima i bakhodet før en reiser. De ulike årstidene i Kina finner sted omtrent på samme tid som de norske.

  Valuta

  Kinesisk valuta heter Renminbi, som ordrett betyr "folkets penger" eller "folkets valuta". En yuan tilsvarer rett over en krone i verdi, noe som gjør den enkel og grei for en nordmann å forholde seg til. Kortbetaling er ikke like utbredt som i Norge, så husk alltid å ta ut og ha nok papirpenger.

  Reise til China

  Fly er nok for de fleste nordmenn den beste og raskeste måten å komme seg til Kina. Det vanligste er å starte i en av storbyene Shanghai, Hong Kong eller Beijing. De er alle moderne storbyer, med store internasjonale flyplasser, og som dekker alle behov som måtte være. Ikke minst er byene en opplevelse og severdighet i seg selv.