Reise til Kenya

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Kenya

  Kenya blir av mange sett på som et lite mini Afrika. Til tross for sin moderate størrelse kan en her oppleve alt mellom fjell- og ørkenlandskaper, fargerike stammer, strender og korallrev og en imponerende fauna.

  Severdigheter og opplevelser

  Masai mara nasjonal park Ved et besøk kommer man ikke utenom Kenyas storslagne natur som definitivt er hovedattraksjonen for mange. Mye av denne naturen er regulert i nasjonalparker hvor det er mulig å få en førstehåndsopplevelse av dette imponerende skuet. Masai mara nasjonal park er en av de mest populære nasjonalparkene hvor en kan oppleve løve, leopard og gepard for å nevne noen. Det parken gjerne er mest kjent for er den årlige migrasjonen av sebraer, gaseller og gnu som forflytter seg til og fra Serengeti, som er en imponerende oppvisning.
  Amboseli nasjonalpark 150 sør for Nairobi finner man denne nasjonalparken, hvor en blant annet kan oppleve over 400 fuglearter og frittgående elefanter med Kilimanjaro som et mektig og spektakulært bakteppe.
  Gamlebyen Lamu er en liten landsby på øya med samme navn og er regnet som en av de eldste og første bosettingene på østkysten av Afrika. Denne byen er en av de beste stedene å oppleve den gamle swahili-kulturen. Med i tillegg små, snirklende gater og vakker swahili-arkitektur er det ikke umulig å forstå hvorfor denne landsbyen står på UNESCOs liste.
  Mombasa er den største havnebyen i Kenya og har en lang historie som nettopp dette. Dette reflekteres også i den gamle delen av byen, med karakteristisk arkitektur med historisk sus.

  Kulinariske eventyr

  Det er vanskelig å gi et inntrykk av Kenyansk kjøkken med få ord. "Stor variasjon" er et eksempel på to. Med slikt et utstrakt land med både kystsamfunn og skogssamfunn finnes det et utall måter å gi sin kropp dens næring, med forskjeller og variasjoner fra stamme til stamme. Her er det bare å følge sine smaksløkers ønsker. Kanskje det er Nyama Choma; geit eller lam, stekt over åpent flamme, servert med ugali (en mais stuing) og kachumbari (en østafrikansk tomat- og løksalat), som forfører dine smaksløker. Eller kanskje det er ugali og fisk, med dagens eksotiske fisk plukket rett fra det indiske hav, som er en favoritt blant alle kenyanerne.

  Språk

  Kenya har to offisielle språk; Engelsk og Swahili. I byer og tett befolkede strøk er kommunikasjon med engelsk lett, men kommer man litt lenger ut på landet kan man møte på stammer og folk som i hovedsak kun snakker sine egne stammespråk

  Klima

  Med en veldig variert topografi kommer også et meget variert klima. Kystområdene har tropisk klima, som betyr jevnt høyere temperaturer og perioder med mye nedbør, med de største regnperiodene rundt mai og rundt november. Lenger inn i landet kan en møte nesten knusktørt klima med store daglige temperatursvingninger. Byer som Nairobi holder en jevn sommerlig temperatur hele året.

  Valuta

  Den kenyanske skillingen er betalingsmiddelet i Kenya. 1000 kenyanske tilsvarer omtrent 65 norske. En mulig hodekonvertering er vel den drøye 50-lappen på en tusenlapp med kanyanske. Minibanker finnes i de fleste banker og de fleste støtter utenlandske kort. I Kenya er det ellers kontantbetaling som gjelder.

  Reise til Kenya

  Den vanligste inngangsportalen til Kenya er Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi. Det er en travleste flyplassen i øst-afrika og er en internasjonal knutepunkt-flyplass med et stort nett av ruter internasjonalt og til resten av Afrika. Her finnes bilutleie, taxi-tilbud og bussrute inn til byen. Noen charterturer går til en mindre flyplass utenfor Mombasa kalt Moi International Airport. Det er mulig å gjøre noen gode kupp til begge flyplasser så gjør en god runde research på forhånd.