Reise til Kapp Verde

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Kapp Verde

  Kapp Verde er et lite, unikt øysamfunn noen hundre kilometer ut fra Afrikas vestkyst. Stedet byr på en særegen naturopplevelse med spesielle fjellformasjoner og kritthvite, kilometer lange strender sammen med en spennende kultur og historie.

  Severdigheter og opplevelser

  Santo Antao Denne øya er vulkanøya med mest fjellformasjoner. De grønnkledde fjell-landskapene er et imponerende syn og er i de senere år blitt en populær destinasjon på bakgrunn av sitt vakre ytre. Om man vil bestige fjell eller heller slappe av og smake på lokal kaffe og vin har øya stort å by på.
  Fogo-fjellet Besøk toppen av dette fjellet, øygruppens høyeste topp på knappe 3000 meter, som også er en aktiv vulkan. Fjellet er et spektakulært syn. Siste utbrudd var i 1951.
  Cidade Velha For å få et innblikk i øyas historie og dens rolle i slavehandelen til Amerika er Cidade Velha et viktig besøk. Den lille byen rett utenfor hovedstaden Praia gir et autentisk innblikk i den rikdom og makt som rådet på øya for vel 500 år siden.
  Boa Vista Denne øya som befinner seg en 20 minutters flytur unna øya Sal og byr på noen av verdens aller vakreste strender. Santa Maria er kanskje øyas mest populære, men med 50 kilometer med kritthvit sand er det plass til alle.

  Kulinariske eventyr

  Som mange øysamfunn er fisk en naturlig del av kostholdet. På Kapp Verde finner man utsøkte fiskeretter. Basisen i mye av den lokale maten er mais og ris i tillegg til det som finnes av grønnsaker og frukter. En populær rett er Cachupa, en stuing av mais og bønner med fisk og kjøtt. Mange steder serveres også alt en måtte ønske seg av mat fra verdenskjøkkenet.

  Språk

  Som en portugisisk koloni gjennom flere hundre år er det ikke unaturlig at portugisernes språk er det offisielle mål på øyene. Portugisisk blir brukt i det offentlige og i skolen. I tillegg finnes det flere kreol-varianter som henter både fra portugisisk og ulike vestafrikanske språk. Det har i senere tid kommet til en slags standardisering av dette samt at et andre offisielt språk har oppstått; kappverdisk kreolsk.

  Klima

  Været på øyene kan ikke beskrives på noen annen måte enn som svært behagelig. Gradestokken dupper mellom tjue- og trettitallet året rundt og sjøbrisen gjør at varmen ikke biter slik den kan gjøre inne på det afrikanske fastlandet. Til og med under regnsesongen er det ikke så mye annet enn velstand å melde hjem om.

  Valuta

  På øyene betaler man sin grogue med Kapp Verde Escudo. Den lider også under "jo flere siffer jo bedre"-syndromet. 100 norske kroner svarer omtrent til 1500 escudo. Mange steder aksepterer også euro og amerikanske dollar. Minibanker finnes det et godt utvalg av, men bare noen få steder tar imot kortbetaling.

  Reise til Cape Verde

  For å komme seg til disse avsidesliggende øyene er fly så godt som det eneste alternativet. Øyene Sal, Santiago, Boa Vista og Sao Vicente har alle internasjonale flyplasser. De fleste reiser går allikevel til Sal hvor feriestedet Santa Maria ligger, men en del trafikk går også til hovedstaden Praia på Santiago.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.