Reise til Kanariøyene

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Kanariøyene

  Kanariøyene er en øygruppe som tilhører Spania, i Atlanterhavet like vest for Marokko og den afrikanske vestkysten. Øygruppen har syv bebodde øyer: Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera og El Hierro. Øyene har ulik natur og geografi, og ulike tilbud.

  Severdigheter og opplevelser

  Ved siden av sine mange strender og badesteder har Kanariøyene mange spennende ting å by på, forskjellig fra øy til øy og sted til sted.
  Når det gjelder Tenerife, på grunn av den vulkanske grunnen på øya, er det egentlig få naturlige strender. De som finnes har en svart sand dannet av vulkansk sten. Men, det finnes også menneskeskapte strender med importert gylden sand. Noen av de beste strendene på Tenerife er Los Gigantes og San Juan i vest, og Fañabe-stranden i syd.
  Tenerife byr på mange museer og monumenter som vitner om en rik historie. Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife er i høyeste grad verdt et besøk, og det samme gjelder byen San Cristobal de La Laguna.
  Lanzarote har i hovedsak fire store feriesteder: Arrecife, Costa Teguise, Puerto del Carmen and Playa Blanca. Et besøk i nasjonalparken Timanfaya anbefales. Her kan man oppleve et helt spesielt vulkansk landskap.
  På Gran Canaria har vi de kjente feriestedene Las Palmas, Maspalomas, Puerto Rico og Playa del Ingles. Palmitos-parken er absolutt et sted å dra til. Her kan man se forskjellige dyr, særlig eksotiske fugler, samt eksotiske planter. I tillegg er det oppvisninger med delfiner, papegøyer, og rovfugler. Dette er et supert sted å ta med barna.
  For vind-surfere er Fuenteventura et must. Denne øya regnes av mange som verdens surfested nummer 1. Her er alt perfekt for surfing, temperatur så vel som vind. Ikke minst finnes det ulike områder som passer for ulike behov. Her finnes det også nydelige sandstrender egnet for bading og soling, for eksempel Playa de Sotavento de Jandia.
  Øya la Gomera er et paradis for turgåere, takket være sitt noe røffe og eventyrlige terreng. Her finnes det fortsatt regnskog, den siste av sitt slag i Nord-Afrika.

  Kulinariske eventyr

  Kanariøyenes kjøkken er en blanding av elementer fra mattradisjonene til øygruppens opprinnelige beboere, Guanchene, og fra spansk, afrikansk og sør-amerikansk matlaging. Mat fra Kanariøyene kjennetegnes av mye fisk, gjerne grillet, samt poteter, mais og bananer. Olivenolje er også en viktig del av matlagingen.

  Språk

  Offisielt språk på Kanariøyene er spansk, men man klarer seg fint med engelsk.

  Klima

  Det er godt og varmt hele året, men det blir som regel ikke altfor hett, takket være havvinden som sørger for en viss nedkjøling. Man omtaler noen ganger dette klimaet som en «evig vår». Det blir sjelden kaldere enn 15-18 grader. Fra november til mars regner det noe. Om sommeren er det meget tørt og mye sol. De varmeste månedene er september og oktober, med behagelige temperaturer mellom 26-31 grader.

  Valuta

  Landets valuta er euro. For tiden ligger euroen på omtrent 7,35 kroner. Med den kursen er det ganske rimelig for nordmenn å feriere på Kanariøyene.

  Reise til Kanariøyene

  Kanariøyene er virkelig en av de klassiske destinasjonene for solreiser. På de fleste av øyene er det store internasjonale flyplasser. Hit går det mengder av fly, og man kan fly direkte fra Norge til de forskjellige øyene. Flytiden for direkteflyvninger er på rundt 6 timer.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.