302 Found

Found

The document has moved here.

Reise til Jordan

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Jordan holidays
Jordan holidays
Jordan holidays
Photo View Map View
Laster...

Jordan

Fly + 7 netter

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Jordan

  Selv om Jordan geografisk sett er et lite land og ikke nødvendigvis er det første en forbinder med et potensielt reisemål er det absolutt ingen lettvekter hva angår severdigheter og opplevelser. Plassert mitt i gryta til trolig verdens mest historiske region vil landet levere en overraskelse etter den andre.

  Severdigheter og opplevelser

  Petra er kanskje den mest kjente severdigheten i landet og beveger seg blant tungvektere som Machu Pichu og Angkor Wat for tittelen som verdens mest dramatiske "forbigåtte by". UNESCO har beskrevet stedet som "en av de mest verdifulle kulturelle gjenstander av menneskets kulturelle arv" og Smithsonian Magazine skrev den på listen over 28 ting å se før en kaster inn håndkleet for godt. Petra er en imponerende fjell-landsby, delvis hugget inn i fjellet, som har historie helt tilbake til 300 år f.Kr.
  Wadi Rum er en annen UNESCO-liste representant. Dette er et imponerende ørkenlandskap som tiltrekker alle typer interesserte. Området er egentlig en 130 km lang dal med fjell og steinformasjoner langsmed. Wadi Rum er også et eldorado for klatrere og tiltrekker et stort antall av disse hvert år.
  De fleste kjenner Dødehavet, men det kanskje ikke alle vet er at det ligger delvis i Jordan. Dødehavet, med sitt høye saltinnhold og sine spesielle egenskaper, er verdt et besøk, og et bad, og skal i tillegg være lindrende for visse hudsykdommer og lignende. Dødehavet er også den laveste overflaten på jorden med sine 410 meter under havet.
  Gamle Jerash ble rasert og forsvant under jorden etter en rekke jordskjelv og kriger i årene rundt 750 år f.Kr. Disse restene ble funnet av en tysk vitenskapsmann i 1806. I dag er de gravd opp og gir en muligheten til å oppleve en av de aller best bevarte romerske byer i midt-østen.

  Kulinariske eventyr

  Jordansk kjøkken er en smaksrik opplevelse med alt hva Midtøsten er kjent for når det gjelder krydder. Tilberedingen av mat kan gjøres i form av baking, sautering, grilling og fylling av grønnsaker. Jordan er også en av de største produsentene av olivenolje i verden som da også naturlig nok gjennomsyrer jordansk gastronomi. Hummus er også en viktig del av dette kjøkken. Nasjonalretten i Jordan er Mansaf, en jordansk stolthet bestående av lam kokt i gjæret og tørket joghurt servert med ris og bulgur.

  Språk

  Arabisk er Jordans offisielle språk. Derimot er Engelsk sterkt utbredt. Alle små jordanere har obligatorisk engelsk på skolen og i forretningslivet er engelske det foretrukne språket. Det gjør det veldig enkelt å være tilreisende.

  Klima

  Jordan nyter generelt sett godt middelhavsklima. Om sommeren kan det bli nærmere 40 grader, med en topp i August. Januar er den kaldeste måneden og i noen høytliggende strøk kan det komme frost og til og med snø. Landskap og klima er variert innad i landet, alt fra knusktørre ørkenområder til fruktbare og fuktige skogsområder.

  Valuta

  Det jordanske betalingsmiddel heter Dinar. For 10 jordanske dinarer må en nordmann legge ut omtrent 80 av sine kroner. Det er 8-gangen som får kjørt seg her.

  Reise til Jordan

  Jordans lufttransportmessige hovedåre er Queen Alia International Airport som ligger lokalisert rett sør for Amman, som for øvrig er hovedstaden og landets største by. Flyplassen er en moderne internasjonal flyplass og transport til byen blir forsørget i form av taxi og busser.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 august 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.