Reise til Japan

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Japan

  Japan er et teknologisk vidunder og et land som har hatt en enorm velferdsøkning det siste halve århundret. På tross av dette har landet beholdt sine tradisjoner og sin bevissthet rundt sin historie, en kombinasjon som gir et spesielt møte med et unikt land.

  Severdigheter og opplevelser

  Japan er først og fremst en urban opplevelse. Med mye så godt som ubeboelig land har befolkningen trukket inn i byene, og dette gjør at nesten 80% av landets befolkning bor i urbane strøk.
  Et besøk i en av verdens travleste byer, Tokyo, er en obligatorisk del av Japan-besøket. Få steder profilerer det teknologiske fremskrittet mer åpenlyst enn denne byen. Her finner man det aller siste innen arkitektur, mote og japansk kunst. Det nye og det gamle går allikevel hånd i hånd også i denne byen. Opplev tradisjonell japansk arkitektur ved et av de mange Shinto-templene, se byen i fugleperspektiv fra Tokyo Tower eller se det siste av anime-kunst på Ghibli museum.
  Kyoto er byen som for de flestes ører mest kjent for en miljøavtale som bærer dets navn. Det er allikevel en by som virkelig er verdt et besøk. Den er full av historiske bygg og verneverdig historie som kan gi et annet og nytt perspektiv på Japan.
  En annen ikke fullt så kjent by er Nara. Dette var Japans første hovedstad, en liten by som Kyoto, og den har et historisk sus. Med åtte bidrag på UNESCO-listen er den forbigått bare av Kyoto som historisk skatt.
  Takayama Denne lille landsbyens sjarme bør oppleves. Byen ble stiftet på begynnelsen av 1600-tallet og er forsøkt bevart for å gjenspeile dens historie. Et utendørs museum, lokalt håndverk og lokal sake er noe av det denne elskverdige lille landsbyen har å by på.

  Kulinariske eventyr

  Japan er verdt et besøk kun for den gastronomiske delen av turen. Landet er en av de ledende manipulatører av smaksløker i verden og feier unna all konkurranse i Michelinguiden med flest stjerner som land og med Tokyo øverst på listen over byer med flest av disse utmerkelsene. Med fisk og særlig ris som base i det meste av japansk kokkekunst er det bare å overgi seg til den magi som skjer mellom høsting og inntak.

  Språk

  Språket er japansk, et språk som er meget fjernt fra vårt indoeuropeiske norsk på verdensspråkenes stamtavle. De fleste japanere under 40 har studert engelsk i minst 6 år, men mange mangler allikevel evnen til å kommunisere på dette språket. Beveger man seg utfor de mest turisttette strøkene kan det derfor være vanskelig å få kommunisert sitt budskap via germanske språk. Det er allikevel alltid utrolig hvor langt en kan komme med gestikulering og god tålmodighet.

  Klima

  På grunn av landets fjellfylte topografi og dens spredning utover lengdegradene finner man et veldig variert klima. I nord finner man temperert klima med tidvis lengre vintre enn somre mens man i sør kan finne subtropisk klima. Japan er året gjennom et land med høy luftfuktighet som midt på sommeren kan være ganske trykkende. Den beste tiden å reise på er generelt sett vår eller høst, men det sikreste er å spesifikt undersøke sin tiltenkte destinasjon.

  Valuta

  Japanere betaler sitt brød med Yen. 1000 yen tilsvarer omtrent 70 norske kroner. Kortbetaling er forholdsvis godt utbredt, men det finnes enda en stor del restauranter, butikker og lignende som kun handler i kontanter, så en må regne med en kombinasjon av begge. Det finnes minibanker rundt hvert hjørne, men dessverre tar ikke alle disse internasjonale kort. I senere tid har allikevel både postkontorene og 7eleven-kiosker koblet opp sine automater mot internasjonale nett som har gjort det betydelig enklere å få mettet sitt yen-behov.

  Reise til Japan

  Det finnes en mengde ruter til Japan der de fleste internasjonale ender opp i Tokyo på Narita International Airport. Flyplassen er et knutepunkt mellom Asia og Amerika og er en av verdens travleste. Japan er kjent for sin hypermoderne kollektivtrafikk. Logistikk inn til byen kan gjøres på lyntog, buss, taxi eller helikopter. Det finnes også et stort tilbud av intercity togruter fra flyplassen.