Reise til Jamaica

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Jamaica

  Jamaica er en karibisk øy med vakker natur og legendarisk historie, og ikke minst et deilig klima. Her kan man nyte godt av herlige strender. Landet har en meget interessant kultur, takket være en blanding av folk, språk og skikker fra mange land og flere ulike verdensdeler. En reise til Jamaica er ensbetydende med å oppleve dette spennende, mystiske og myteomspunnede området som Karibia er.

  Severdigheter og opplevelser

  Ta turen til Port Royal, en gang i tiden en av verdens rikeste byer og et fristed for pirater, før den ble så godt som tilintetgjort av naturkreftene og skylt ut i det karibiske hav på slutten av 1600-tallet. Denne hjemsøkte byen har siden den gang flere ganger blitt rammet av naturkreftenes ødeleggelser. Både jordskjelv, tsunamier, orkaner og brann har herjet. I dag er byen en liten fiskerby, full av sjarm og minner om fordums tider.
  Nasjonalgalleriet i hovedstaden Kingston har mye å by på, både samtidskunst og eldre verker som stammer fra Jamaica. Dette er en ypperlig måte å oppleve kulturen til Jamaica på.
  Hvis det er noen man forbinder med Jamaica, ved siden av de mange toppatletene, er det vel selveste Bob Marley. I Kingston kan man få innblikk i hvordan han var og hvordan han levde, ved å unne seg et besøk til Bob Marley-museet.
  For deg som liker dykking er korallrevene Throne Room et must. Opplev mangfoldet av liv under vann, i vakre og nærmest uvirkelige omgivelser.
  En ferie på Jamaica vil selvsagt by på herlige strender. Ett strandtips er Negril Beach, i det vestlige Jamaica, med flere kilometer finkornet sand og turkist vann. Her kan man også virkelig nyte oppholdet i Jamaica til det fulle. Hit kommer nemlig ikke bare turister, tvert i mot, det er et yndet feriemål for jamaicanere. Nyt deilig strandliv på dagen, og jamaicanske rytmer på nattestid.

  Kulinariske eventyr

  Opplev kreolsk matglede! Det jamaicanske kjøkken kan by på de mest spennende kombinasjoner, med elementer fra de mange folkegruppene som har bebodd denne øyen. Nyt matretter med innslag fra den indianske urbefolkningen, fra Europa gjennom spanjoler, franskmenn og briter, fra Asia via indere og kinesere, og ikke minst fra Afrika, kontinentet som de aller fleste menneskene på Jamaica opprinnelig stammer fra.

  Språk

  Offisielt språk i Jamaica er engelsk. I det daglige snakker folk riktignok et blandingsspråk, en type kreolsk som er vanskelig å forstå, med mange innslag fra språk som fransk, spansk og portugisisk, samt afrikanske og asiatiske språk, så vel som språket til urbefolkningen.

  Klima

  Klimaet er i lavlandet langs kysten tropisk, altså er det meget godt og varmt hele året. I fjelltraktene er klimaet mer temperert og noe kjøligere. Det kan forekomme storm utover sensommeren og tidlig på høsten, altså er dette ikke det beste tidspunktet å reise dit på.

  Valuta

  Landets valuta er jamaicansk dollar. I skrivende stund er én norsk krone omtrent 16 jamaicanske dollar.

  Reise til Jamaica

  Å fly til Jamaica fra Oslo Gardermoen innebærer å bytte fly minst én eller to ganger. De raskeste alternativene ligger på rundt 17-18 timer. Typisk flyr man via London eller New York, men mulighetene og reisekombinasjonene er mange.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.