Reise til Italia

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Italia

  Italia er ganske enkelt et fantastisk land. Dette landet har en herlig beliggenhet syd i Europa, omgitt av Middelhavet, med unntak av i nord der Alpene ligger. Italia må også kunne sies å være et av verdens desidert rikeste land både når det gjelder historie og kulturskatter. Nesten overalt hvor man beveger seg i dette fascinerende landet kommer man til steder med sjarm, vakker arkitektur og en rekke severdigheter. Så godt som hver eneste italienske by er i seg selv et besøk verdt, altså kan man ikke få med seg alt på liten reise. I tillegg er Italia berømt for sitt kjøkken, som er elsket og kopiert rundt om i hele verden.

  Severdigheter og opplevelser

  Roma, Italias hovedstad og i sin tid sentrum for Romerriket, er en by som regelrett kryr av severdigheter og imponerende bygninger. Hvor man enn snur seg ser man et kulturminne. Byen er også full av nydelige og livlige plasser. Blant de mange severdighetene kan man nevne den berømte Fontana di Trevi, Spansketrappen, de antikke ruinene i Forum Romanum, deriblant Colosseum, og ikke minst Sankt Peterskirken i Vatikanet.
  Italia har en veldig lang kyst, med mengder av flotte steder å tilbringe en strandferie på. Spesielt kjent er den italienske rivieraen på nordvestkysten, i nærheten av Frankrike og den franske rivieraen.
  Napoli ligger vakkert til ved havet. «Se Napoli og dø» er et gammelt ordtak som sier mye om hvor nydelig denne byen er, og hvilken opplevelse det er å være der. Ikke bare er byen vakker, den har også et meget sjarmerende og yrende liv.
  Toscana er en region med et særdeles vakkert landskap og interessante byer. Her kan man virkelig oppleve italiensk landlig kultur ved for eksempel å bo på en av de mange vingårdene, og drikke den lokale vinen. Hovedstaden i Toscana, Firenze, er en flott by på linje med byer som Roma eller Venezia. I Toscana ligger også byen Pisa, der det verdensberømte skjeve tårnet befinner seg.
  Venezia, byen på vannet med sine mange kanaler og broer, er en helt enestående by, og trekker til seg enorme mengder turister året rundt. Blant de mange tingene denne byen er kjent for er Markusplassen, som utvilsomt er en av verdens mest kjente plasser, og Markuskirken som ligger ved denne plassen.
  Ved siden sin overflod av kulturskatter og strender er også Italia en alpenasjon, og har skiområder i verdensklasse. Italia kan absolutt konkurrere med Tyskland, Frankrike, Østerrike og Sveits om skituristene!

  Kulinariske eventyr

  Italiensk kjøkken forbindes ofte med pizza og pastaretter, men dette er bare en del av italiensk matlaging, som også byr på stor variasjon innen de forskjellige områdene av dette langstrakte landet. Italia er kjent for sine mange ulike kjøttretter, ikke minst vet italienerne hvordan man tilbereder en god biff! Denne kystnasjonen har selvfølgelig også meget gode tradisjoner for fisk og skalldyr. Det er ganske vanlig med to varme hovedretter, primo piatto og secondo piatto ("første" og "andre tallerken"). Primo piatto er ofte en pastarett, og secondo piatto er gjerne en kjøtt- eller fiskerett.

  Språk

  Italiensk er offisielt språk i Italia.

  Klima

  Italia har generelt et varmt og godt middelhavsklima, med varme somre og milde vintre. Riktignok er det et meget langstrakt land fra nord til syd, og det er kjøligere i Nord-Italia enn langt syd i landet.

  Valuta

  Landets valuta er euro. En euro tilsvarer omtrent 7,4 norske kroner.

  Visum Italia

  Nordmenn trenger ikke visum for innreise til Italia

  Reise til Italia

  Det går daglig direkte flyvinger fra norske flyplasser til flere italienske byer.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.