Reise til Istanbul

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Istanbul

  Istanbul er den eneste byen i verden som ligger i to verdensdeler. Med sin flere tusen år gammel historie, unike arkitektur og fusjon mellom øst og vest, slutter byen aldri å ha en magisk tiltrekning på sine turister og besøkende. Istanbul forfører og hypnotiserer.

  Severdigheter og opplevelser

  Den blå moské, eller Sultan Ahmets moské som den egentlig heter, er en av byens største turistattraksjoner og man ser fort hvorfor. Med sin imponerende størrelse, massive konstruksjon og vakre, intrikate mønster, er den en av verdens flotteste bygninger. Nesten uansett hvor du befinner deg i byen, ser du en eller flere av de seks minaretene strekke seg mot himmelen, og når du kommer tett inntil, kan du ta en nærmere titt på det unike interiøret som består av nesten 25 000 blå fliser.
  Grand Bazar er verdens eldste og største kjøpesenter, og består av et område med utallige boder og butikker som strekker seg over nesten 60 gater. Basaren er åpen hver dag, og flere hundre tusen mennesker er innom i løpet av en uke. Her skal du ha is i magen og ei fast hånd på lommeboka når du pruter med kjøpmennene om alt fra krydder og matvarer til skinnvarer, klær, tepper, sko og gull.
  Hagia Sofia blir av mange regnet som den mest storslagne bygningen i Istanbul. Den bysantinske katedralen ble bygget på begynnelsen av 500-tallet, og er i dag et museum med noen av verdens flotteste kunstverk innen islamsk og kristen tradisjon. Glem ikke å se opp på den enorme kuppelhvelvingen når du trår inn over dørstokken.
  Du kan ikke reise hjem fra Istanbul uten å ha prøvd et ekte tyrkisk bad, hammam. De finnes over hele byen og i alle prisklasser, avhengig av hva slags behandling du ønsker. Det vanlige er at du først tar et dampbad for så å få en real kroppsskrubb etterfulgt av behagelig massasje.

  Kulinariske eventyr

  Hvor skal man begynne når man vil utforske det tyrkiske kjøkken? Så sant du unngår turistfellene, er det nesten ikke mulig å spise dårlig mat når man besøker Istanbul! Sterkt inspirert av arabiske tradisjoner, har hver region sine spesialiteter. Når du besøker Istanbul, kan du få en liten smak av det meste. Det er vanlig å starte et måltid med meze, som er små forretter. Det kan være alt fra auberginesalaten atlican salatasi, til børek, agurksalat eller blekksprut. Hovedretten er vanligvis sjømat eller kebab. Kilic, som er sverdfisk og istakoz, som er kreps, er vanlig, og det samme er mange varianter av lammekebab og kjøttbollene köfte. Til dessert runder man av med den søte honningkaken baklava eller en rispudding som kalles sutlac.

  Språk

  Tyrkisk er det offisielle språket i Istanbul, men stort sett går det greit å gjøre seg forstått på engelsk.

  Klima

  Den beste tiden å reise til Istanbul på, er om våren eller høsten når temperaturene er middels høye og behagelige. Om vinteren kan det fort bli litt kjølig, mens fra juni til september er det ikke uvanlig at gradestokken peker opp mot 40 varmegrader.

  Valuta

  Tyrkisk lire er offisiell valuta i Istanbul. 1 tyrkisk lire (TRY) er verdt cirka 5 norske kroner. Minibanker kalt Bankamat

  Reise til Istanbul

  Fra Gardermoen kan du fly direkte til Istanbul og Atatürk International Airport med Turkish Airlines. Med selskaper som British Airways, SAS, Lufthansa og Air France får du én mellomlanding.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.