Reise til Israel

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Israel

  Mangfold og kontraster er beskrivelser som passer godt til Israel. Landet er en utrolig smeltedigel av kulturer og tradisjoner, som sammen med dets unike historie og fascinerende geografi gjør det til et spennende reisemål for alle som ønsker en litt utradisjonell ferie.

  Severdigheter og opplevelser

  Storbyen Tel Aviv er en moderne metropol, kjent for en avslappende atmosfære og et energisk uteliv. Her kan du henge på strendene og spille volleyball med lokalbefolkningen på formiddagen, spise en bedre middag om kvelden og danse deg glad på de mange nattklubbene til solen står opp.
  Den hellige byen Jerusalem ligger bare en drøy times kjøring unna Tel Aviv, og det er her du bør sette av tid til å utforske historiske attraksjoner. Du kan besøke The Israel Museum, en av landets viktigste kulturinstitusjoner, hvor Dødehavsrullene blir oppbevart. Du kan oppleve en av verdens mest fotograferte bygninger på nært hold, den flere tusen år gamle Klippedomen som er hellig både for kristne og muslimer. Du kan avsi en bønn ved Klagemuren eller stå på toppen av Oljeberget og nyte utsikten over byen.
  Nord i landet ligger havnebyen Haifa, ikke fullt så preget av turisme og derfor et fint reisemål om du ønsker noen rolige dager. Her kan du oppleve vakre Bahá'í World Centre som står oppført på UNESCOS verdensarvliste, slappe av på stranden eller slippe lommeboka løs i de mange shoppingsentrene. Og glem ikke å legge deg på ryggen i det helsebringende Dødehavet før ferien er over!

  Kulinariske eventyr

  Matglade turister i Israel har mye å glede seg til! Innvandrende jøder fra hele verden har satt sin farge på det israelske kjøkken gjennom mange tiår, og de arabiske og middelhavspregede tradisjonene er sterkt influert av både India og Afrika. Lam og kylling er mye brukt, ofte grillet eller stekt, sammen med tilbehør av grønnsaker og sterke krydder. Du kan ikke reise hjem uten å ha smakt ekte falafel, som er krydrede, friterte kaker laget av kikerter, eller shakshouk, en tradisjonell rett bestående av posjerte egg i krydret tomatsaus. Israelitter er også svake for det søte, og på de mange bakeriene finner du sitron-og sirupskakene basbousa og selve nasjonalsøtsaken i denne delen av verden, nemlig baklava.

  Språk

  Det er to offisielle språk i Israel; hebraisk som snakkes av flertallet, og arabisk som snakkes av den arabiske minoriteten. På grunn av store mengder innvandring, snakker også mange israelitter fransk eller russisk. I de større byene kan man lett gjøre seg forstått på engelsk.

  Klima

  Israel ligger i den østlige enden av middelhavet, men har allikevel et svært varierende klima, avhengig av hvor i landet man befinner seg. I fjellregionene er vinterne kalde med mye vind og lave temperaturer, og snø er ikke uvanlig. Byene ved kysten, som Tel Aviv og Haifa, preges mer av et typisk middelhavsklima med regn i vintermånedene og tørre, varme somre med høye temperaturer.

  Valuta

  Den offisielle valutaen i Israel er shekel, eller New Israeli Shequel. Du kan betale med bankkort som Visa, American Express og Mastercard i størsteparten av landet, og trenger du kontanter, er minibanker lett tilgjengelig.

  Reise til Israel

  De to hovedflyplassene Ben Gurion International Airport og Tel Aviv-Yafo Ovda Airport tar i mot millioner av reisende hvert år, og landet har i tillegg flere regionale flypasser. Når du flyr fra Norge til Israel med British Airways, SAS eller Air Berlin for å nevne noen, lander du på Ben Gurion som ligger kun 20 minutter unna Tel Aviv.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.