Reise til Island

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Island

  Island er et yndet reisemål som byr på flotte naturopplevelser. Denne tynt befolkede øya har masse vakker og urørt natur. Her finnes det blant annet utallige spektakulære fosser, isbreer og varme kilder. Denne legendariske saga-øya lever virkelig opp til sitt kallenavn. For nordmenn er det å reise til Island også en opplevelse av noe som både er nært og fjernt vår egen kultur og vårt eget språk.

  Severdigheter og opplevelser

  Vest på Island kan man oppleve fossen Barnafoss, i nærheten av fossene Hraunfossar. En annen foss som er verdt å oppleve, er Dynjandi-fossen. Dette er den høyeste fossen i området Vestfjordene med sine omtrent 100 meter, og regnes som en av Islands vakreste.
  Golden Circle er en klassisk Island-rundreise. Denne utflukten begynner i Reykjavik. Dette er en utmerket måte å få med seg de vakreste severdighetene sør og sørvest på øya. På veien besøker man Pingvellir Nasjonalpark, fossen Gullfoss og Haukadalur-området, med geysirer og termiske kilder. En annen geysir i dette termiske området er Strokkur, med sine imponerende vannsøyler på mellom 25 og 30 meter i høyden, og utbrudd hvert femte minutt. I tillegg hører et besøk i kirken i Skaholt med i denne lille rundreisen.
  En annen stor naturopplevelse er å beskue Latrabjarg, en bratt 450 meter høy klippe, helt ytterst vest i landet. I juni og juli hekker store mengder sjøfugl her. Fuglene er ikke veldig sky, så man kan bevege seg temmelig nærme dem.
  Reykjavik er en spennende og sjarmerende by. Dette er verdens nordligste hovedstad. Byen har til tross for sitt lave innbyggertall, et livlig uteliv og natteliv, med mange barer, restauranter og nattklubber. Riktignok stenger utestedene halv ett i ukedagene. I tillegg kan Reykjavik by på en rekke severdigheter og museer, blant annet nasjonalmuseet, der man kan få innblikk i islandsk historie og kultur. Domkirken og universitetsbygningen er også absolutt verdt et besøk.
  Island er med sine mange varme kilder kjent for sin badekultur, som har eksistert siden middelalderen. Bare i Reykjavík finnes det syv termiske friluftsbad, og på landet finnes det også mange. Bláa Lónið, „Den blå lagune" ved Grindavík, i nærheten av Reykjavik, er blitt en meget populær turistdestinasjon.
  Island er en ridenasjon, og følgelig en ypperlig destinasjon for hesteelskere. Landet er verdensberømt for sine små islandshester. Som turist er det mulig å bli med på rideturer, på eksempelvis mellom to og fem dager. Dette er en enestående måte å oppleve Island på, og ikke minst en herlig måte å komme i kontakt med disse nydelige dyrene på.
  En tur til Islands største isbre Vatnajökull er også en naturopplevelse en bør unne seg når man er på Island. Dette kan kombineres med en rekke aktiviteter i området.

  Kulinariske eventyr

  Sentrale råvarer i islandsk kjøkken er for eksempel meieriprodukter, lam og fisk. Sjømat spiller naturlig nok tradisjonelt en meget viktig rolle på denne øya, som i høy grad har levd av fiske. Derfor bør man så absolutt unne seg noen fiskemåltid med fersk fisk rett fra havet. Import av blant annet frukt og grønnsaker i nyere tid har ført til en betydelig økning av islenderes inntak av dette, og islandsk kjøkken har i likhet med andre land, som for eksempel Norge, utviklet seg til å bli ganske internasjonalt. Men mye av det tradisjonelle er fortsatt bevart.

  Språk

  Islandsk er offisielt språk på Island. I tillegg kan folk flest engelsk. Andre skandinaviske språk er også ganske utbredt.

  Klima

  Island har et kjølig, oseansk klima, med relativt milde vintre og ganske kjølige somre.

  Valuta

  Myntenheten på Island er Islandsk krone er (ISK). En norsk krone tilsvarer omtrent 22,30 islandske.

  Visum Island

  Nordmenn trenger ikke visum for innreise til Island.

  Reise til Island

  Det går direkte flyvninger fra Oslo Gardermoen til Reykjavik.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.