Reise til Irland

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Irland

  Et lite land som har satt store spor. Vennlige mennesker, god drikke og stor kultur er bare noe av det Irland er kjent for. Landet byr på vakker natur, god stemning og en varig opplevelse.

  Severdigheter og opplevelser

  Dublin Byen er en livlig metropol og har et overraskende tett sentrum som enkelt kan utforskes til fots. Dublin har mye historie og har et stort tilbud av alt fra historiske museer til fabrikkbesøk ved produsenter av visse alkoholholdige drikker. Lev ut shoppingbehovet eller sett av kvelden til å smake irsk bryggekunst på det lokale etablissementet.
  Brú na bóinne Dette UNESCO-vernede området har en historie som kan dateres tilbake til før både Stonehenge og de egyptiske pyramider. Store gravsteder og mektige monumenter er bare noe av det som skjuler seg her.
  Kilkenny Denne byen sørøst i Irland er kjent for sine historiske bygg og sitt middelalderske sus. Den huser et unikt kunst og håndverksmiljø og er ellers en livlig by med flere årlige festivaler og tilstelninger.
  Cliffs of Moher De klassiske klippene ut i havet man forbinder med øya ser man best her ved Cliffs of Moher i området nær Doolin. De massive veggene ut mot Atlanterhavet er et imponerende skue og har blitt brukt i utallige filmer. I tillegg kan man her i området observere et stort antall ulike fuglearter.

  Kulinariske eventyr

  Irsk kjøkken har sin bakgrunn i landets historie som et bondesamfunn der poteten har stått sterkt siden dens inntog på 1500-tallet. Irsk stuing, som er en slags lapskaus, er en smakfull og tradisjonsrik rett. En irsk frokost eller en såkalt "full breakfast" ligner den engelske med bacon, egg og pølser og masser av tilbehør. Irland er kanskje for mange mest kjent for sine alkoholholdige drikker med Jameson Whiskey, Bushmills Whiskey, Guinness og en viss kaffedrink som bærer landets navn som fanebærere.

  Språk

  Irland har offisielt to språk; engelsk og irsk. Irsk er i dag et minoritetsspråk med bare 10% av befolkningen som bruker det til daglig. Engelsk er det desidert mest utbredte. Rurale dialekter av engelsk kan tidvis være litt vanskelige å forstå, men ellers skal ikke engelsk kommunikasjon by på noen utfordringer i dette landet.

  Klima

  Irland har et gjennomsnittlig nordeuropeisk vær med en salig blanding sol og regn, med behagelig varme somre og forholdsvis milde vintre. Det er uvanlig med noe særlig ekstremvær i noen ender av skalaen. Beboere av visse deler av Sør-Norge vil nok føle seg hjemme.

  Valuta

  I Irland betaler man sin Guinness med euro. Som et av de mange landene i eurosonen tok også Irland til seg denne valutaen i 1999. Kortbruk er godt utbredt både i form av uttak og direkte betaling.

  Reise til Ireland

  Det er forholdsvis stor konkurranse på flyruter til Irland og det er mulig å gjøre noen kupp hvis man er litt heldig. Den største knutepunkt-flyplassen er Dublin Airport som kontinuerlig har ruter til Nord-Amerika og Europa. I tillegg finnes det ruter til både Cork, Shannon, Donegal, Kerry, Knock og Waterford.