Reise til India

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til India

  India er det største landet i Sørøst-Asia, og har verdens nest største befolkning etter Kina. Den indiske befolkningen består av veldig mange ulike etnisiteter, med mange ulike språk og kulturelle forskjeller. Følgelig byr dette landet på en stor historisk og kulturell rikdom og et stort mangfold, noe som gjør det ekstra spennende og innholdsrikt å reise til India.

  Severdigheter og opplevelser

  Taj Mahal i Agra, i den indiske delstaten Uttar Pradesh, er et islamsk, arkitektonisk mesterverk. Omtrent 20 000 håndverkere skal ha vært med på å bygge dette utrolige mausoleet, som består av marmor. Det ble bygget mellom 1631 til 1653 av herskeren Shah Jahan til minne om hans avdøde kone, også kalt Mumtaz Mahal. Dette imponerende monumentet står på UNESCOs verdensarvliste, og tiltrekker seg mengder av turister fra hele verden.
  Det røde fortet i Agra, bygget i rød sandsten, derav navnet, er et storartet festnings- og palassanlegg, som forener islamsk og hinduistisk byggekunst. Fortet ble bygget av stormogulen Akbar i 1565, og ligger kun 2,5 kilometer fra Taj Mahal, som hans etterfølger Shah Jahan lot bygge. Fortet er omgitt av en 2,4 kilometer lang mur. På innsiden av fortet befinner det seg enestående flotte palasser, moskeer og hageanlegg. Deler av dette anlegget, som også står på UNESCOs verdensarvliste er åpent for besøkende.
  Indias minste delstat Goa er et spennende og fascinerende reisemål. Det skiller seg betydelig fra resten av India på grunn av sin fortid som portugisisk koloni i 450 år, noe portugisiske bygninger, blant annet villaer og kirker fremdeles vitner om. Regionen har i dag en befolkning med sammensatt etnisitet, med en majoritet av hinduer og en ikke ubetydelig katolsk minoritet. Goa kan i tillegg til sin interessante historie og sine flotte severdigheter også by på spesielt vakre strender.

  Kulinariske eventyr

  Det indiske kjøkken gjenspeiler Indias regionale mangfold, så vel som historiske og religiøse forskjeller i landet. Man kan altså ikke snakke om ett enhetlig indisk kjøkken. Generelt spiller kjøtt en mindre rolle enn i det europeiske kjøkken. Kylling og høns er den vanligste typen kjøtt. Kuer er for veldig mange hellige, og svin spises ikke av landets muslimer. Ris og ulike typer hvitt brød er generelt grunnleggende matvarer i hele India, ofte sammen med linser og ulike typer bønner. Det vi i Vesten kjenner som "curry", og som vi i høy grad forbinder med indisk mat, er for indere en måte å tilberede et bredt spekter av retter på, med eller uten kjøtt. Sur-søte kombinasjoner er også veldig vanlig. Melkeprodukter som for eksempel yoghurt inngår i mange retter og sauser. Veldig mange indere drikker ikke alkohol, og i noen områder får man heller ikke tak i det.

  Språk

  Engelsk er offisielt språk i India.

  Klima

  India er et meget stort land, og har følgelig en del lokale, klimatiske forskjeller. I all hovedsak inndeles året i sommer, vinter og regntid. I sommermånedene fra april til juni er det såpass varmt at det for mange er uutholdelig, med unntak av i fjellene. Fra juli til august er det regntid, men det skjer ikke akkurat på samme tid overalt. I vintermånedene fra desember til februar kan det bli temmelig kjølig om natten nord i landet. For de fleste områdene av India er vinteren generelt det behageligste tidspunktet å være der på.

  Valuta

  Valutaen i India heter indisk rupi. En norsk krone tilsvarer omtrent 10 rupi.

  Reise til India

  Fra Norge må man regne med minst ett flybytte via en europeisk storby på veien til indiske byer som Delhi, Bombay, Bangalore, Pune eller Calcutta.