Reise til Hurghada

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Hurghada

  Den egyptiske byen Hurghada, som ligger ved Rødehavet, har de siste tiårene opplevd en meget sterk utvikling innen turisme, og er nå den mest besøkte turistdestinasjonen i hele Egypt. Den er spesielt berømt for sine fantastiske dykke- og snorklemuligheter. I tillegg kombinerer mange reisende sitt opphold i Hurghada med turer til ulike destinasjoner oppover Nilen.

  Severdigheter og opplevelser

  Hurghadas severdighet nummer 1 er selve kysten med sine korallrev. Dette er et eldorado for dykking og snorkling. Et høydepunkt er Makadi-bukten. Denne vidunderlige bukten, særlig godt egnet for snorkling, befinner seg ca. 45 minutter fra Hurghada.
  Litt unna masseturistområdene ligger Hurghadas gamleby. Denne er absolutt verdt et besøk. Her finner man tradisjonelle tehus og spiselokaler.
  Vest for Hurghada ligger den Arabiske ørken. Dit kan man dra på dagsutflukter der man kan gå på sanddyner og besøke landsbyene til Tuareg-folket, og ikke minst kan man unne seg en ridetur på kamel!
  I tillegg kan man ta en busstur til den nærliggende byen Luxor eller til hovedstaden Kairo. Slike utflukter på én eller to dager tilbys ved ethvert hotell.
  Suvenirer kan man kjøpe i butikkene rundt om i byen (Sekalla-gaten) og langs strandområdene. Også gamlebyen, el Dahar, har et bredt utvalg av basarer med lavere priser enn ved Sekalla. Husk at det er vanlig å prute. Ofte er det mulig å få prisene redusert med hele 75 % i forhold til det selgerne først ber om. Dette gjelder også til dels ved butikker som oppgir faste priser. Man forhandler riktignok ikke om prisene i restauranter og apotek. For dem som er interessert i merkevarer og varer av høy kvalitet, er den nye marinaen og Sheraton-gaten stedet å gå.
  Ønsker man litt natteliv, finnes det gode muligheter. I gamlebyen finnes det en rekke barer der dykkerturister ofte går. Ellers er mye av utelivet samlet i området rundt Sekalla. De fleste store hotellene har egne diskoteker. Et tips er utendørsdiskoteket Papa´s Beach Club (Ministry of Sound - The Beach) Her kan man danse under stjernene natten igjennom, rett ved havet!

  Kulinariske eventyr

  Ettersom Hurghada i høy grad er et moderne turistområde med veldig mange vestlige turister, er det nok ikke det beste stedet for å oppdage typisk egyptisk kjøkken. Men man kan glede seg over et bredt spekter av mat, alt fra fast food og vestlige restauranter, til ulike østlige og asiatiske typer kjøkken.

  Språk

  Offisielt språk i Egypt er arabisk.

  Klima

  I Hurghada er det varmt hele året. De typiske sommermånedene er meget varme, med gjennomsnittstemperaturer på 33-34 grader på dagtid. I vintermånedene er det kjøligere, men fremdeles riktig godt og varmt, gjennomsnittlig 22-23 grader på dagtid. Med andre ord er dette en utmerket destinasjon også på vinterstid.

  Valuta

  Landets valuta er egyptisk pund. Én norsk krone tilsvarer omtrent ett egyptisk pund.

  Reise til Hurghada

  Mange store flyselskaper flyr til Hurghadas internasjonale lufthavn (HRG). Fra Norge må man regne med en mellomlanding eller to. Man må regne med en reisetid på 8-9 timer.