Reise til Hellas

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Hellas

  Vakre strender, høye og vite klipper, turkis hav, hvite hus, fiskebåter og koselige øyer. Hellas er et land som lenge jamhar vært populært å besøke og det er lett å forstå hvorfor. Dette er et reisemål som passer alle, her kan du feste til langt på natt eller ta det rolig sammen med familien.

  Severdigheter og opplevelser

  Athen ligger på fastlandet (den sørlige delen av Balkan) og er hovedstaden i Hellas. Det er en gammel hovedstad (en av verdens eldste) og her blander gammel arkitektur seg med en ny og moderne kultur. Her kan du shoppe i merkesbutikker i Syntagma og Glydafa. Vil du handle til lavere priser så er Plaka plassen for deg, en koselig og gammel bydel med mange tavernaer og restauranter. Du bør også besøke Akropolis, Parthenon og Herodes Attikus teater. Får du lyst til å bade kan du besøke Vouliagameni eller Glydafa som ligger et par mil utenfor Athen.
  Halkidiki ligger også på fastlandet i de nordlige delene av Hellas og består av tre halvøyer. Det er her du finner de beste badestrendene i Hellas. Agion Oros er en mystisk øy som også regnes for den vakreste. Det er en hellig øy og en egen stat som tilhører en munkeorden, det er derimot ikke tillat for kvinner å besøke denne halvøyen. Sithona er en annen halvøy med vakre skoger, strender og en golfbane. Kassandra er navnet på den tredje halvøyen og er den mest populære halvøyen (den ligger i nærheten av Thessaloniki, den nest største byen i Hellas). Dette er stedet for deg som liker fart og fest, med mengder av diskotek, barer og restauranter.
  Rhodos er den fjerde største øyen i Hellas. Den er delt inn i to deler, en gammel og en ny del. Det er til den nye delen de fleste turister reiser, men ta gjerne et besøk til den gamle delen av englag se den fine arkitekturen der. På Rhodos kan du sole og bade og ta del av et rikt kulturliv. Herfra kan du også enkelt ta båtturer til andre øyer i nærheten, for eksempel Symi, Patmos eller Kos.

  Kulinariske eventyr

  Det greske kjøkkenet er verdenskjent og mange turister besøker Hellas på grunn av den gode maten. Oliven, fetaost, lam- og geitekjøtt er det vanligste på matbordet. Måltidene består vanligvis av mange små forretter, en hovedrett (gjerne stuving av grillet kjøtt eller fisk, grønnsaker og salat) og en god dessert (ofte ost eller honningkaker).

  Språk

  Det vanligste språket i Hellas er gresk, men de fleste kan snakke engelsk (spesielt i de områder som ofte besøks av turister).

  Klima

  I Hellas er det middelhavsklima. I de nordlige delene ligner vinteren på norske vintre og det fins fine skibakker for den som vil reise hit på vinteren. Sommeren er tørr og varm, med en gjennomsnittstemperatur på 28 grader og det er varmt fra april til oktober. Juli og august er de varmeste månedene der det lett kan bli over 40 grader. Tidlig på våren og sent på høsten kan været være ustabilt med mye vind og regn.

  Valuta

  Det er euro som er valutaen i Hellas og 100 euro er verdt rundt 735 kroner. Det fins minibanker nesten overalt i Hellas, men det anbefales at du har med deg kontanter. Mange restauranter og butikker tar ikke mot kort (noe som kan bero på den økonomiske krisen som landet har gått gjennom).

  Visum Greece

  Det eneste du skal tenke på ved reiser til Hellas er å huske passet. Det kan også anbefales å tegne en reise- og sykeforsikring før utreisen.

  Reise til Greece

  Det fins mange flyselskap som tilbyr reiser til Hellas fra forskjellige flyplasser i Norge. De fleste flyene mellomlander i Tyskland og Athen før de flyr videre til målet. Flyplassen i Athen heter Athens Eleftherios Venizelos International Airport (ATH). Du kan også velge å fly til Athen og deretter ta en båt til en av øyene.


  DE SOM SÅ PÅ DENNE SIDEN HAR OGSÅ SETT PÅ