Reise til Hawaii

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Hawaii

  Hawaii er en øygruppe og en amerikansk delstat. Hawaii består av omtrent 1000 øyer av vulkansk opprinnelse. Syv av øyene er bebodd. På øya Oahu ligger hovedstaden Honolulu. Her er også den internasjonale flyplassen, og for øvrig det aller meste av delstatens kommersielle aktivitet. 80% av Hawaiis innbyggere bor i Honolulu. Velkjent er her blant annet Waikiki Beach og North Shore, som er et regelrett paradis for surfere. Hawaii er kanskje aller best kjent for sine strender og vannaktiviteter. Surfing er for mange nærmest en livsstil!

  Severdigheter og opplevelser

  Bukten Hanauma Bay sydøst på øya Oahu er et strålende område for snorkling, og er hjem for en rekke eksotiske fiskearter. Denne bukten er egentlig et slukket vulkankrater. Krateret er i seg selv en av Oahus mest populære attraksjoner.
  Vest for Honolulu på øya Oahu ligger det berømte Pearl Harbor, som ble kjent verden over da det ble bombet av japanerne 7. desember 1941, noe som førte til at USA ble med i andre verdenskrig.
  Hovedstaden Honolulu er blant annet kjent for sitt strandområde Waikiki, et populært møtested for folk fra verden over. Her finnes det en rekke utesteder og restauranter. I tillegg er det utmerkede muligheter for shopping. Og ikke minst er det en meget vakker strand med nydelig hvit sand. Honolulu har også et spennende Chinatown-område, med en rekke kunstgallerier, originale restauranter og blant Hawaiis mest ettertraktede barer, med et yrende natteliv.
  Papohaku Beach Park, på øya Molokai, er med sine 4,8 kilometer en av de lengste strendene på Hawaii. Denne stranden ligger i tillegg noe avskåret fra de største turistmassene, så her kan man nyte vakre badeomgivelser i ro og mak.
  På øya Kauai kan man oppleve Napali-kystens voldsomme klipper på det uberørte North Shore-området. Langs denne vakre kystlinjen kan man gå flotte fotturer. Dette er et uforglemmelig syn og en naturopplevelse av det helt spesielle.
  Langs Kona-kysten på Hawaiis Big Island ligger det en rekke fasjonable turist-ressorts som byr på en stor bredde av underholdningsmuligheter. I den historiske landsbyen Kailua Village er det en rekke utesteder med live-musikk, samt restauranter og butikker med unike produkter fra Hawaii.

  Kulinariske eventyr

  Hawaii er kjent for sitt spennende blandingskjøkken, med elementer fra tradisjonell hawaiisk matlagning, samt portugisisk, amerikansk og asiatisk kjøkken. Begrepet "Pacific fusion" stammer i høy grad nettopp fra Hawaii. Tropisk frukt som ananas, mango, bananer og papaya utgjør en del av den daglige dietten. Fisk er naturlig nok en meget sentral ingrediens, gjerne grillet.

  Språk

  Ved siden av engelsk er også hawaisk offisielt språk på Hawaii, selv om sistnevnte kun snakkes av en liten del av befolkningen.

  Klima

  Hawaii har et tropisk klima, godt og varmt hele året. Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 24 grader. Mest regn er det fra desember til mars.

  Valuta

  Valutaen på Hawaii er amerikansk dollar, som for tiden tilsvarer omtrent 5,7 norske kroner, en meget gunstig kurs!

  Reise til Hawaii

  Når man flyr til Hawaii fra Norge må man regne med to omstigninger, én i en europeisk storby, for eksempel London, Paris eller Amsterdam, og én i en nordamerikansk storby, eksempelvis Seattle, Vancouver eller San Francisco.