Reise til Goa

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Goa

  Goa, Indias minste delstat, som i 450 år var en portugisisk koloni, skiller seg betydelig fra resten av India. Portugisiske villaer og praktfulle katolske kirker vitner fremdeles om kolonitiden. I dag har denne regionen en sammensatt etnisitet. De fleste er hinduer, men det finnes fortsatt mange katolikker. Ved siden av sin interessante historie og kultur er Goa også et populært reisemål på grunn av sine vakre strender.

  Severdigheter og opplevelser

  I det gamle Goa, portugisisk velha Goa, finner man en rekke severdigheter som vitner om tiden under Portugal. Dette var hovedstaden til den portugisiske kolonien Goa, full av historie. Her kan man besøke vel bevarte historiske kirker og klostre, i tillegg til en rekke museer og gallerier. Denne byen står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan man virkelig forstå, og ta innover seg i hvilken grad Goa er en del av internasjonal verdenshistorie.
  Besøk også delstatens nåværende hovedstad Panaji. Her møtes kulturer fra ulike deler av India, så vel som andre deler av verden, og byen kan by på mange severdigheter. Like utenfor ligger den herlige Miramar-stranden, som den lokale befolkningen benytter seg av.
  Blant Goas langstrakte strender er Anjuna-stranden et meget godt alternativ. Her ligger en av områdets hovedattraksjoner, nemlig det fantastiske Albuquerque Mansion, som ble bygget i 1920. Denne bygningen er absolutt verdt et besøk. Anjuna var også et yndet sted for hippier på 1960- og 1970-tallet. Selv om det med tiden har blitt noe mer "mainstream" med vanlige folk og turister, er det fortsatt en del av det alternative Goa.
  For de som er ute etter et litt roligere sted er Arambol-stranden stedet å gå. Denne standen befinner seg nord i Goa, i nærheten av byen Pernem. Vannet er relativ grunt og er utmerket for bading. Her er det riktignok ikke veldig mange hoteller og restauranter.
  I Goa er det også utmerkede muligheter for dykking. Områdene for dykking ligger ved Grand Island, i nærheten av byen Vasco Da Gama. Vanntemperaturen ligger på behagelige 28-30 grader. Dykkesesongen er fra midten av oktober til midten av mai. Å dykke i regntiden lar seg ikke gjøre. Klarheten i vannet varierer, men man kan gjennomsnittlig se 5-6 meter framfor seg. Livet under vann er rikt, med mange fiskearter og ulike typer koraller. I tillegg finnes det flere skipsvrak som man kan svømme inn i, et eventyr i seg selv!

  Kulinariske eventyr

  Goas kjøkken er rikt og spennende. Portugisisk kjøkken har etterlatt tydelige spor, og kombinert med det indiske blir dette spesielt interessant. Fisk og ris er grunnleggende elementer i matlagingen. For dem som er glad i sjømat er det et regelrett eldorado. Krabbe, hummer, reker og scampi, samt diverse typer skjell inngår i en rekke spesialiteter.

  Språk

  Engelsk er et offisielt språk i hele India, og de fleste i Goa behersker engelsk rimelig godt.

  Klima

  I Goa er det godt og varmt året rundt. Fra juni til oktober er det regntid med kraftig regn daglig, altså er dette ikke det beste tidspunktet å feriere på.

  Valuta

  Landets valuta er indisk rupi. En norsk krone tilsvarer omtrent 10 rupi.

  Reise til Goa

  Flytiden fra Oslo Gardermoen til Goa ligger på omtrent 14 timer og oppover. Man må regne med en eller to mellomlandinger, eksempelvis via en europeisk storby og Qatar, Mumbai eller Moskva.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.