Reise til Gambia

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Gambia

  Gambia er Afrikas minste land og strekker seg langs elven Gambia i vest-Afrika. Med imponerende strandfylt kyst, forbløffende natur og en levende kultur er det ikke så rart Gambia har blitt et populært reisemål.

  Severdigheter og opplevelser

  Gambiaelva, det er ikke uten grunn at land og vann har samme navn. Landet Gambia er som en lang elvebredd til elven med samme navn. Elva strekker seg fra havet og 1130 kilometer inn i landet. En båttur i en eller annen form anbefales og setter et nytt perspektiv på omgivelsene.
  Abuko Naturreservat Vær klar for å oppleve hva gambisk natur har å by på. Apekattarter, antiloper, krokodiller og mungoer er noe av det en kan oppleve her. Dette naturreservatet er også noe så sjeldent som lett tilgjengelig, med en 30 min tur ut fra byen Lamin.
  Serrekunda-markedet Det sies at starten på dette markedet var en gruppe kvinner som satt seg ned for å selge grønnsaker. Markedet i dag, som befinner seg i gambias mest folkerike by Serrekunda, har vokst til en opplevelse man aldri har sett maken til. Fylt til randen av mennesker og boder og selgere er dette noe man ikke bør gå glipp av.
  Katchikally Crocodile Pool Her kan man få et førstehåndsinntrykk av disse fryktinngytende beistene som kan bli fire og en halv meter lange og som ofte lever lengden av en manns liv. De mest vågale kan kjenne huden av nil-krokodille med egne hender.

  Kulinariske eventyr

  Gambisk kjøkken er en internasjonalt anerkjent kulinarisk opplevelse. Med unik tilgang til ferske vannlevende skapninger er fisk- og sjømatsrettene noe av det som står øverst på listen hos mange. Det finnes en håndfull tradisjonelle retter som bør være obligatorisk: Benachin eller Jolof ris; en tomatbasert risrett med grønsaker og kjøtt eller dagens fiskefangst, eller Domodo; en kjøttstuing med peanøttpuré og ris. Det finnes og et stort tilbud i internasjonal gastronomi av høy kvalitet.

  Språk

  Som en tidligere britisk koloni er det mulig å forstå at engelsk er det offisielle språket, som alle de små menneskene lærer på skolen. Det finnes i tillegg et stort antall lokale stammespråk.

  Valuta

  Kjøpekraft i Gambia har man med Dalasi mellom hendene. 100 dalasi tilsvarer rett under den norske 20 kroningen. Veksling til Dalasi gjøres i banker og pengevekslings-sjapper. CFA Franc, en vest-afrikansk valuta med garanti i fransk sentralbank, kan også brukes i noen områder, særlig i Senegal. Nær kystområdene, hvor det er flest turister, finnes det også et begrenset minibank-tilbud men beveger en seg lenger inn i landet bør en være godt ladet opp.

  Reise til Gambia

  Den eneste internasjonale flyplassen i Gambia er Banjul International Airport. Brussels Airline er det eneste flyselskapet som fører et fast rutefly til Gambia fra Europa. I tillegg går det mange ruter via Dakar i Senegal. Det finnes derimot et stort tilbud av charter- og sesongruter som ofte må bestilles gjennom reisebyrå, så litt research her kan være lurt. Reiser man charter er det ofte forhåndsoppsatte busser som tar en inn til hovedstaden Yundum. Hvis ikke dette er tilfelle er taxi måten å ta seg inn til byen på.