Reise til Frankrike

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Frankrike

  Frankrike er et land rikt på historie, rikt på kultur og rikt på natur. Man finner alt fra den urbane opplevelsen, til den landlige sjarme, fjellenes eventyr og Middelhavets idyll. Det er bare å gjøre som franskmenn: følge hjertet.

  Severdigheter og opplevelser

  Eiffeltårnet Dette landemerket bygget av Gustav Eiffel i 1889 er blitt et symbol på Paris og hele Frankrike. Nyt den tilbakelente stemningen i parkområdet rundt eller ta en tur opp til utsiktsposten 300 meter i høyden for en fenomenal utsikt over kjærlighetens by.
  Chateau de Versailles I Versailles, en tjue minutters togtur utenfor Paris finner man det over 300 år gamle palasset som frem til den franske revolusjonen var kongehusets hjemsted. Slottet var i sin tid det største og mest praktfulle slottet i Europa og gjenspeiler monarkiets sentrale rolle i fransk historie.
  Cathedral de Chartres Denne imponerende kirken som blir hyllet som en av vestens vakreste arkitektoniske prestasjoner er en ypperlig dagstur unna Paris. Ta en spasertur rundt på de sjarmerende brosteinsgatene rundt kirken, med små markeder og koselige kaféer.
  Carcassonne, er en middelaldersk befestet landsby, holdt i stand slik den ble bygget på 1400-tallet, med tårn, mur og vollgrav. Dykk inn i byens historie og avslutt dagen på en av de hyggelige restaurantene i de små, sjarmerende gatene.

  Kulinariske eventyr

  Mat i Frankrike er et kapittel for seg selv og er for mange den første assosiasjonen med franskmennene. Fransk gastronomi er så viktig for verdenshistorien at den er listet av UNESCO. Landet er alltid høyt oppe på listen over land med flest Michelin-stjerner. Få andre land har så mange gastro-turister årlig som landet som står bak baguetten, croissanten og sine verdenskjente oster og viner. Crème brulée, foie gras, pommes frites, quiche. Listen er lang. En smakfull opplevelse venter.

  Språk

  Det franske språket har sin hjembase og sitt opphav i Frankrike og språket er landets eneste offisielle språk. Allikevel finnes en del lokale dialekter og lokale tilfeller av blant annet katalansk, italiensk og tysk. Franskmenn er kjent for ikke å være særlig glade i å kommunisere på det engelske mål men er som oftest meget forståelsesfulle for de som prøver seg på deres eget målføre, så en liten oppfriskning av sin amatørfransk kan være lurt før avreise.

  Klima

  Frankrike har en meget variert topografi og geografi og har et variert klima deretter. Landet byr på milde vintre og varme og behagelige somre langs Middelhavet og kalde, snødekte landskaper i fjellområdene i nord i Alpene og Pyreneene. I tillegg til alt i mellom. Litt som i Norge.

  Valuta

  Frankrike var en av grunnleggerne av EU og har også omfavnet dens valuta. En euro letter en nordmann for mellom syv og åtte av hans kroner. Kortbetaling og uttak er omtrent like utbredt som i Norge.

  Reise til France

  Det er mange måter å komme seg fra Ibsens til Voltaires land. Populært gjennom mange år og særdeles opplevelsesrikt er den gode norske bilturen. En lang tur som krever en reisende med god tid. En annen populær transportvei til landet er toget, gjerne som en del av en lengre interrail-tur. Landet har også mye flytrafikk hvor det også er mulig å finne billige billetter fra Norge.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.