Reise til Florida

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Florida

  Helt sørøst i USA ligger Florida, en stat kjent for godt vær, et vell av turistattraksjoner, palmetrær og hvite strender. Ferierende nordmenn elsker Florida, og det er lett å forstå hvorfor. Med sine nesten 20 millioner innbyggere, økonomiske velstand og mange spennende byer, er Florida et perfekt utgangspunkt for en allsidig ferie.

  Severdigheter og opplevelser

  Florida er et paradis både for voksne og barn når det gjelder severdigheter. Mest kjent er nok Disneyworld, som med sine mange tema- og vannparker er et minne for livet for de yngste. Disneyworld ligger i Orlando, og det samme gjør verdenskjente Universal studios og Sea World.
  Frister det mer med en blanding av natur, strandliv og storby, bør du besøke Miami. Med palmetrær og vakre strender kombinert med lange shoppinggater og et mylder av kulturattraksjoner, får du dekket mange behov på én gang. I Florida finner du også den gigantiske dyreparken Miami Metrozoo og den enda større Everglades National Park om du vil oppleve natur og ville dyr på nært hold. Miami Beach er stedet for alle shoppingglade, og her kan du velge mellom både fancy handlegater og store kjøpesentre.
  Fire timers kjøring sørover fra Miami ligger den vakre øya Key West, bare få mil unna Cuba. Her kan du ligge på stranda og ta inn den avslappende atmosfæren, du kan dykke i det blågrønne havet eller besøke hjemmet til den avdøde forfatteren Ernest Hemingway. Når kvelden siger på, nyter du et bedre måltid på en av øyas mange koselige restauranter mens du ser på solnedgangen.
  I Fort Lauderdale kan du oppleve en amerikansk versjon av Venezia, for denne glamorøse byen har et intrikat kanalsystem. Den beste måten å oppleve det på, er selvsagt til vanns. Du kan bli med på en guidet tur med sightseeingbåt sammen med hundrevis av andre turister, eller leie deg en mindre, privat båt med egen guide.

  Kulinariske eventyr

  Florida er en mangfoldig del av USA, og mer enn 35% av innbyggerne har en annen etnisk bakgrunn. Det setter sitt preg også på mattradisjonene, og er du av den nysgjerrige typen, har du mye å glede deg til når du skal spise under ditt Florida-opphold. Både det greske, latinske og jødiske kjøkken er sterkt til stede når du dukker unna de amerikanske restaurantkjedene, og retter som stone crab og stekt svin med moros y christianos, ris og svarte bønner, er tradisjonelle. Er du lysten på meksikansk mat, er Miami Beach stedet for noen av de beste restaurantene i landet. Til dessert må du selvfølgelig avslutte med en empanada eller Key West-klassikeren Key lime pie.

  Språk

  Engelsk er det offisielle språket i Florida. Delstaten har i tillegg en stor andel spansktalende innbyggere, og en liten andel som har fransk-kreolsk som førstespråk.

  Klima

  Florida kalles ikke «The sunshine state» for ingenting, og vestkysten er kjent for det beste været. På grunn av nærheten til havet, er deler av Florida utsatt for orkaner om høsten. Sommeren varer fra april til oktober, og preges av høye temperaturer, luftfuktighet og en del regn. Fra november synker temperaturene til et behagelig nivå, med et stabilt, tørt klima.

  Valuta

  I Florida benyttes den amerikanske dollaren. 1 dollar tilsvarer cirka 6 norske kroner. Du kan benytte Visa og Mastercard i de fleste butikker, på hoteller og restauranter, eller gjøre uttak av kontanter fra en rekke ATMs, som er minibanker.

  Reise til Florida

  Det er flere store, internasjonale flyplasser i Florida, deriblant Miami International Airport, Fort Lauderdale-Hollywood International Airport og den aller største, Orlando International Airport. Nordmenn flest lander i Miami, og hit kan man fly med operatører som SAS, Lufthansa og KLM.