302 Found

Found

The document has moved here.

Egypt reiser

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Egypt holidays
Egypt holidays
Egypt holidays
Photo View Map View
Laster...

Egypt

Fly + 7 netter

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Egypt

  Egypt er et land med en lang og fascinerende historie. Det gamle Egypt var en av verdens første sivilisasjoner og hadde i flere årtusener et mektig rike med en stabil kultur. Etter faraoenes periode var over kom Egypt under gresk, kristen og senere islamsk innflytelse. Fortsatt er mange sider av den gamle, egyptiske kulturen tilstede sammen med nye elementer, blant annet moderne vestlig kultur. I dag er landet muslimsk, med en kristen minoritet, kalt koptere. Dette landet har veldig mye å by på, både historisk, kulturelt, så vel som strender, sol og sjø i store mengder.

  Severdigheter og opplevelser

  Turiststedet Sharm El-Sheikh syd på Sinai-halvøya er et av de mest populære feriestedene i Egypt, og har meget gode forhold for dykking og snorkling, med sine fantastiske korallrev. Dette stedet er spesielt kjent for den gode kvaliteten og temperaturen i vannet, og er et aldri så lite badeparadis.
  For dem som ønsker sol og sjø er også byen Hurghada ved Rødehavet et strålende alternativ. Dette er den mest besøkte turistdestinasjonen i hele Egypt. Også dette stedet er berømt for sine fantastiske dykke- og snorklemuligheter, takket være korallrevene som også her er spesielt vakre.
  Den egyptiske hovedstaden Kairo er Afrikas største by, og er full av imponerende monumenter og museer, ikke minst Det egyptiske museet. Byen kombinerer det nye og moderne med det gamle og tradisjonelle. Med sine mange moskeer kalles den ikke «byen med de tusen minareter» uten grunn. Kairos gamleby er en vakker, islamsk arkitekturskatt og står på UNESCOs verdensarvliste.
  I nærheten av Kairo finner man Egypts aller mest berømte attraksjoner, nemlig pyramidene i Gisa. Disse ufattelige konstruksjonene hører til menneskehetens mest kjent byggverk, og er det eneste som i dag eksisterer av antikkens syv underverk. De ble bygget mellom 2620 og 2500 f.Kr., og det er den dag i dag noe av en gåte hvordan datidens egyptere var i stand til å bygge slike gigantiske mesterverk. Kheops-pyramiden er den eldste og største av de tre pyramidene i Giza. Pyramidene ligger rundt 15 kilometer fra Kairo sentrum.
  I nærheten av pyramiden ligger den store, berømte Sphinxen. Denne liggende løven med menneskehode antas å ha blitt laget mellom 2700-2600 f.Kr. Denne må oppleves!

  Kulinariske eventyr

  Egyptisk kjøkken byr på et stort utvalg av spennende forretter som serveres på små tallerkener. Storfekjøtt, kylling og lam grilles ofte over åpen flamme. Egyptisk kjøkken kan også friste med en rekke fiskeretter og annen sjømat fra Middelhavet og Rødehavet, for eksempel barrakuda, reker, hummer, krabber og blekksprut, som gjerne tilberedes på ulike måter i de forskjellige delene av landet.

  Språk

  Offisielt språk i Egypt er arabisk.

  Klima

  Egypt har generelt er meget tørt og varmt klima året rundt. I januar er det dagstemperaturer på over 20 grader, med kjølige netter og kvelder. I juli ligger temperaturene på 30-40 grader. Fra mars til juni blåser det en sandholdig og støvete vind fra syd. Ved rødehavskysten er somrene ikke fullt så varme som enkelte andre steder, med temperaturer på rundt 35 grader på dagtid. Vintrene er milde og behagelige, og sjelden er det kjøligere enn 10 grader om natten.

  Valuta

  Landets valuta er egyptisk pund. Én norsk krone tilsvarer omtrent ett egyptisk pund.

  Reise til Egypt

  Egypt har flere internasjonale flyplasser, og mange flyselskaper flyr dit. Fra Norge må man regne med en omstigning eller to på veien.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 august 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.