Reise til Dubrovnik

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Dubrovnik

  Dubrovnik er en meget vakker liten middelalderby på Kroatias sydkyst. Byen ble grunnlagt på 600-tallet og har en rik historie. Den regnes som en av de fineste byene i Middelhavet, og går under navnet «Adriaterhavets perle». Med god grunn står den på UNESCOs verdensarvliste.

  Severdigheter og opplevelser

  Den barokke katedralen i Dubrovnik er absolutt verdt et besøk. Den ble bygget mellom 1672 og 1713. Her finner man maleriet "Jomfru Marias himmelfart" av den berømte, italienske renessansemaleren Tizian.
  Ett av høydepunktene i Dubrovnik er dets imponerende bymurer som forsvarte byen mot invasjon i århundrer. Det dreier seg om en av de best bevarte festningsanleggene i Europa. Muren som vi kan se i dag ble bygget mellom 1100- og 1600-tallet. Den omgir det meste av bykjernen og inneholder en rekke forsvarstårn. De forskjellige inngangsportalene inn til gamlebyen er i seg selv et flott syn.
  Foran Dubrovniks bymur, på en liten halvøy, står det imponerende Lovrijenac-fortet, som man kan gå inn i, og derfra nyte den flotte utsikten over Adriaterhavet og over gamlebyen.
  Placa Stradun, i gamlebyen, er Dubrovniks sentrale hovedgate. Her kan man spasere rundt og oppdage små sjarmerende sidegater, og beundre vakker barokk-arkitektur mens man sitter på en hyggelig café og nyter en drink. Dette er også et bra område for både shopping og natteliv.
  Når man er ved Adriaterhavet, vil man selvfølgelig også benytte seg av de eventyrlige bademulighetene. Og Dubrovnik kan selvsagt også by på herlige strender. Lapad-stranden, som befinner seg på Lapad-halvøyen, er et av Dubrovniks fineste områder, og er absolutt et sted det er verdt å dra til. Dette bilfrie strandområdet med vakre og velholdte sandstrender befinner seg omtrent 3,5 kilometer fra gamlebyen. Her er det også fullt av barer og restauranter. Hvis man ønsker det, kan man også ta seg noen hyggelige gåturer, og oppdage små badeplasser rundt omkring. Ypperlig for to personer.
  En annen strand som er å anbefale, er Banje-stranden. Denne befinner seg i nærheten av gamlebyen. Herfra kan man nyte utsikten mot gamlebyen og bymurene. For deler av stranden må man betale inngangsbillett, men den offentlige delen, som er gratis, er kanskje vel så trivelig. Ved siden av å slappe av med sol og sjø, kan man også drive med ulike aktiviteter, som strandvolleyball eller vannpolo.

  Kulinariske eventyr

  Kroatisk kjøkken er både rikt og variert. Med sin sentrale beliggenhet ved Middelhavet har Kroatia alltid vært et krysningspunkt for mange folkeslag og kulturer. I tillegg til sin egen slaviske kultur, bærer landet preg av epokene der det var del av andre riker, som Det osmanske rike (Tyrkia) og Østerrike-Ungarn. Kystbyen Dubrovnik har i tillegg en typisk middelshavstradisjon, med mye til felles med gresk, fransk og italiensk kjøkken.

  Språk

  Kroatisk er det offisielle språket i Kroatia. Som turist klarer man seg fint med engelsk.

  Klima

  Dubrovnik ligger ved Adriaterhavet, en del av Middelhavet. Her er det et behagelig middelhavsklima, med solrike og tørre somre, med temperaturer på rundt 30 grader. Vintrene er milde, med temperaturer på rundt 10 grader. I de varmeste sommermånedene kan det være meget hett, så man kan absolutt vurdere å reise dit på andre tidspunkter. Det er godt og varmt, med deilige badetemperaturer til langt ut på høsten.

  Valuta

  Landets valuta er kroatisk kuna. Én norsk krone tilsvarer omtrent én kuna.

  Reise til Dubrovnik

  I sommerhalvåret går det en rekke flyvninger fra flere norske flyplasser rundt om i landet direkte til Dubrovnik (DBV). Utenom høysesongen må man gjerne regne med mellomlandinger.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.