Reise til Den Dominikanske Republikk

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Den dominikanske republikk

  Denne tidligere spanske kolonien byr på en rekke historiske severdigheter så vel som spektakulære naturopplevelser og fantastiske badestrender. Som andre karibiske land har Den dominikanske republikk en fasinerende og sjarmerende kultur, takket være blandingen av spansk og afrikansk kultur, samt kulturen til de opprinnelige beboerne av dette området.

  Severdigheter og opplevelser

  Hovedstaden Santo Domingo er i seg selv en hovedattraksjon, med sine mange historiske bygninger og severdigheter. Her finner vi flere av de eldste bygningene bygget av europeerne i den nye verden. Byen står på UNESCOs liste over verdensarv. Blant severdighetene byen har å by på er katedralen Santa Maria la Menor en av de viktigste. Dette er den eldste katedralen i Amerika, ferdigstilt i 1540.
  Et annet kulturminne som i høyeste grad kan anbefales, er det gamle fortet Fortaleza San Felipe i Puerto Plata, nord i landet. Det ble ferdigstilt i 1577 og har en spennende og dramatisk historie å fortelle.
  I badebyen Sosúa, omtrent 30 kilometer fra Puerto Plata kan man oppleve en helt spesiell atmosfære. Her slo jødiske flyktninger fra Tyskland seg ned i 1941 og dannet en jødisk koloni. Synagogen, som fremdeles er i bruk, og det jødiske museet er absolutt verdt et besøk. I tillegg er denne byen en aldri så liten perle for badegjester.
  For dem som er fascinert av eksotisk dyreliv og naturopplevelser er El Parque Nacional del Este et utmerket reisemål. Denne nasjonalparken befinner seg på kysten sørøst i landet, og kan by et rikt lokalt dyre- og planteliv, i tillegg til et stort antall huler med hulemalerier.
  For naturelskere er den tropiske regnskogregionen Jarabacoa et must, med dens vakre natur og fjell. Et høydepunkt er fossefallet Jimenao.
  Dette landet har også et aldri så lite drømmested for surfere, nemlig byen Cabarete og dens nærliggende strender. Hit kommer surfere og brettseilere fra hele verden. Her organiseres også konkurranser innen kitesurfing.

  Kulinariske eventyr

  Det dominikanske kjøkken er en kombinasjon av spansk og afrikansk matlaging, i tillegg til matlagingstradisjonene til Tainoene, folkegruppen som levde der før europeerne kom. Ved kysten kan man glede seg over en stor variasjon av sjømat. Ellers er ingredienser som svinekjøtt, ris, samt en lokal type mais ofte på menyen. Generelt regnes maten her for å være mindre sterk enn i andre karibiske land. Mange opprinnelig spanske retter, men også retter fra andre steder i verden, har her fått sin egen spesielle versjon, takket være lokale måter å krydre og tilbrede måten på.

  Språk

  Offisielt språk i Den dominikanske republikk er spansk. Det finnes også engelskspråklige, kreolspråklige og franskspråklige minoriteter.

  Klima

  Klimaet er tropisk, med lufttemperaturer gjennomsnittlig i underkant av 30 grader. Syd i landet er det noe tørrere. I fjellene er det kjøligere. Man kan glede seg over badetemperaturer mellom 25 og 30 grader året rundt. Tropiske stormer forekommer på sørkysten, mest sannsynlig i perioden august til oktober.

  Valuta

  Landets valuta er dominikansk peso. En norsk krone tilsvarer omtrent syv pesos.

  Reise til Dominican Republic

  Flytid fra Oslo Gardermoen til en av de tre flyplassene Punta Cana, Puerto Plata eller Santo Domingo las Americas er på 13-14 timer eller mer, avhengig av reiseruten. Man må regne med én eller to omstigninger på veien. Mange forskjellige flyselskaper tilbyr denne strekningen og man kan sikre seg relativt rimelige flybilletter.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 desember 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.