Reise til Danmark

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Danmark

  Det er lenge blitt sagt at det er deilig å være norsk i Danmark. Enten om man er i beit for den landlige opplevelsen eller den pulserende storbyopplevelsen har det lille landet på andre siden av Skagerak stort å by på.

  Severdigheter og opplevelser

  Gamlebyen i Århus Her ligger verdens første friluftsmuseum som åpnet i 1914 med en samling på 75 historiske bygninger fra 20 forskjellige bygder over hele Danmark. Museet fremstår som en interaktiv liten og gammel dansk småby hvor husene er innredet og museumsansatte spiller roller som byens innbyggere. En spennende og engasjerende opplevelse.
  Fredriksborg slott Et majestetisk slott, utenfor Hillerød, med historie tilbake til midten av 1500-tallet. Slottet er restaurert og åpnet for publikum som et museum. Slottet huser det nasjonalhistoriske museum som forteller over 500 år av dansk kunsthistorie. Det mektige renessanseslottet befinner seg i vakre omgivelser omgitt av fredfulle og naturskjønne parkområder som er en konge verdig.
  Legoland Et av de sterkeste merkevarene fra Danmark gjennom tidene er leketøysklossen Lego. Fornøyelsesparken Legoland utenfor Billund er en av Danmarks mest populære attraksjoner. Den ble åpnet i 1968 og rundet besøkende nummer 40 million i 2006. Dens hovedattraksjon er små miniatyr-versjoner av kjente landemerker og steder bygget av legoklosser.
  Tivoli ligger sentralt i København og strekker seg over et område på 80 kvadratkilometer. Med 3 millioner besøkende årlig er det et av Nordens fremste turistmål. Parken tilbyr alt fra klassiske berg- og dalbaner til teater og musikk.

  Kulinariske eventyr

  Danmarks kulinariske historie har mye til felles med Norge som også først og fremst var et bondesamfunn. Et brødbasert kosthold med mye kjøtt og fisk. Koldtbordet er en dansk spesialitet. Befinner man seg i byene kan man oppleve alt fra dansk rød pølse fra pølseboden til danske spesialiteter belønnet med Michelin-stjerner. Dansker er glad i øl og produserer noen av verdens meste anerkjente ølmerker som Carlsberg og Tuborg. Et besøk på Carlsberg-museet i København anbefales.

  Språk

  I Danmark snakker de dansk, som skriftlig ikke er så fjernt fra norsk. Derimot kan den muntlige dansken, særlig ytret i høyt tempo være litt utfordrende, så litt ekstra oppmerksomhet kreves nok. Dansker forstår som regel godt norsk. Litt tydelighet kommer nok allikevel godt med.

  Klima

  Klimaet er ikke så fjernt fra det norske. Grunnet den flate topografien er været tidvis mer stabilt. Danmark har som regel gode og behagelige somre og milde vintre.

   

  Valuta

  Danske kroner er foretrukket etter fortøyning i Hirtshals. Den danske kronen har ganske nøyaktig samme verdi som den norske. Kortbetalingsmuligheter er omtrent like utbredt som i Norge.

  Reise til Danmark

  En populær og opplevelsesrik reisemåte som mange nordmenn tyr til er bilen. Fjordline har ruter fra Bergen, Kristiansand, Stavanger og Langesund til Hirtshals. Stena Line går mellom Oslo og Fredrikshavn, DFDS går mellom Oslo og København og Color Line har hurtiggående ferger fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals. Er bena det primære fremkomstmiddelet er fly et raskt og forholdsvis billig alternativ. Det er også et godt utvalg bussruter man kan hoppe på.