Reise til Costa rica

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Costa Rica

  Midt mellom to verdenshav og to kontinenter finner vi Costa Rica. Det lille landet som er blitt kjent for sin utopiske status og bedagelige tilstand (det lykkeligste landet i verden ifølge Happy Planet Index)

  Severdigheter og opplevelser

  Costa Rica er et land gjerne mest kjent for sin overveldende tropiske natur.
  Arenal-vulkanen En av de mange inaktive vulkaner våknet plutselig til liv i 1968 og roet seg ikke før så nylig som i 2010. Her kan tursiter fortsatt oppleve og se lava som renner nedover fjellsiden og er noe som bør oppleves med egne øyne.
  Nasjonalparker og faunaen Costa Rica er et paradis for naturelskere med en av verdens rikeste fauna. Det er sagt at noen steder innehar så mye som 6% av alle verdens arter, og dette fordelt på et område på størrelse med Finnmark fylke. En god del av denne naturen er regulert i nasjonalparker som er åpne for besøk. Her kan en oppleve Jaguar, iguaner, gigantiske maurslukere og sjeldne tropiske fugler.
  Tortuguero En liten kulminering av det spektakulære man kan oppleve er store skilpadder som kommer opp på stranden for å legge egg. I landsbyen Tortuguero, som for øvrig betyr "skilpadde-stedet", kan man oppleve dette naturens under på nært hold. Tortuegero nasjonalpark er hekkeområde for så mye som halvparten av alle verdens marine skilpaddearter.
  Playa Nosara På denne litt avsidesliggende stranden kan en oppleve det gode strandliv med glimrende surfeforhold med den costarikanske faunaen som bakteppe med kjempeskilpadder i vannet og apekatter i trærne.

  Kulinariske eventyr

  Som mange andre land i området står ris og bønner sterkt og gjennomsyrer costaricansk kjøkken. Gallo Pinto er allment ansett som nasjonalretten og har dette som base og er obligatorisk ved et besøk. Ellers er Costa Rica kjent for sine smakfulle frukter som med all sannsynlighet setter en ny standard for en norsk fruktspiser.
  Kaffe er en av hovedeksportproduktene i landet og kaffe er en integrert del av landets kultur noe som passer den kaffetørste nordmann utmerket.

  Språk

  Spansk er det offisielle språket i Costa Rica og det språket de aller fleste bruker. De fleste snakker også engelsk, særlig i byene. Det kan allikevel være en fin anledning å ta en runde på sine spansk-gloser før avreise.

  Klima

  Med sin geografiske plassering tett til ekvator innehar landet tropisk klima året rundt. Landet har allikevel en stor palett lokale klimasystemer så det kan være lurt å gjøre seg kjent med de lokale forhold ved sin destinasjon. Årstidene er delt inn i sommer- og vintersesong, eller tørr- og regnsesong. Sommeren regnes fra desember til april, mens vinteren eller regnsesongen regnes fra mai til november.

  Valuta

  Landets betalingsmiddel kalles Colón, etter Cristóbal Colón (Christopher Columbus). Etter flere år med inflasjon snakker vi her mange siffer: 10000 Colón tilsvarer rett over 100 kroner i skrivende stund. (Det finnes nemlig et uttrykk: "Hva er dagens Colón?"). Den amerikanske dollaren er også veldig utbredt og kan brukes mange steder. Det er gode muligheter for kontantuttak av Colón og også i visse tilfeller amerikanske dollar. I tillegg er kortbetaling mulig på de fleste high-end spisesteder og hoteller.

  Reise til Costa Rica

  Med avreise fra Norge er den greieste og definitivt raskeste reisemåten å fly. Norske flyselskap tilbyr et stort antall alternative ruter. De fleste ender allikevel opp på Aeroporto Internacional Juan Santamaría, 2 mil utenfor San José. Alternativ flyplass er Daniel Oduber International Airport utenfor Liberia som er nærmere den nordvestlige stillehavskysten.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.