302 Found

Found

The document has moved here.

Reise til Cape town

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Cape Town holidays
Cape Town holidays
Cape Town holidays
Photo View Map View
Laster...

Cape Town

Fly + 7 netter

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Cape Town

  Cape Town blir regnet som Afrikas storstue og er også kalt "The Mother City". Byen er en vibrant internasjonal metropol med et yrende liv, rammet inn av en helt unik og uforglemmelig natur som gjør den til en helt særegen opplevelse.

  Severdigheter og opplevelser

  Table Mountain Det mest slående ved Cape Town er muligens den storslåtte naturen. Table Mountain Nasjonalpark utgjør omtrent 70% av Cape-halvøya og er gitt navn etter Table Mountain; ett over 1000 meter høyt fjell med en karakteristisk flat topp med en unik utsikt. En tur dit kan gjøres i form av en fottur, men også en kabelbane går i skytteltrafikk opp dit.
  Naturen er for mange kanskje den mest inntrykksfulle severdigheten i Cape Town. Her kan man oppleve alt fra pingviner ved Boulders Beach til antiloper, bøfler og neshorn i Solole Game Reserve. I tillegg er hvalsafari og haidykking noe av det byens omgivelser kan by på.
  V&A waterfront (Robben Island) Ved foten av Table Mountain og i kjernen av det viktige havneområdet finnes V&A waterfront. Her tilbys en stor palett av shoppingmuligheter, underholdning og restauranter med frisk sjøbris og et historisk sus som bakteppe. Noe av sjarmen her er også det faktum at havnen i dag enda er i bruk og at en kan observere båttrafikk ut og inn. Herifra er det også mulig å ta seg ut på Robben Island, en øy som gjerne er mest kjent for fangenskapet til Nelson Mandela.
  Cape Town har et stort tilbud for de som liker sand mellom tærne. Med omtrent 20 ulike strender med store variasjoner og unike egenskaper er det ikke umulig å forstå hvorfor Lonely Planet i 2011 puttet Cape Town på andre plass over verdens beste strandbyer. Her kan en også surfe med verdenseliten, noe som også manifesteres i surfekonkurransen Red Bull Big Wave som byen gjester årlig.
  Mye av sjelen til Cape Town ligger i Township'ene rundt byen. Tradisjonelt sett var dette bosettingene til de mer fattige menneskene. Det finnes bussturer ut til mange av disse Township'ene i tillegg til overnattingsmuligheter på Bed & Breakfast-steder. Bo-Kaap er muligens den mest kjente og idag delvis gentrifiserte townshipen og ligger rett over bykjernen. Et historisk og multikulturelt sted kjent for sine romantiske små brostensgater og fargerike hus.

  Kulinariske eventyr

  Cape Town er ansett for å ha et kjøkken av høy kvalitet. En ustrakt signatur er allikevel vanskelig å definere etter mange års kolonisering som har etterlatt en potpurri av en kulinarisk verden. Den lokale vinen er internasjonalt anerkjent og lokal sjømat er i verdensklasse. Karoo-lammet er også veldig ettertraktet og anbefalt.

  Språk

  Selv om Sør-Afrika har 11 offisielle språk er det primært to hovedspråk som dominerer i Cape Town, disse er engelsk og afrikaans. Afrikaans er et språk som stammer fra nederlandsk der omtrent 90% av det skriftlige afrikaans er identisk med dette. De aller fleste snakker allikevel også engelsk og en kan så godt som alltid kunne gjøre seg forstått med det selv om man kan støte på forskjellige aksenter som tidvis kan være vanskelig å forstå.

  Klima

  Cape Town er ikke så fjernt fra ekvator og nyter godt tropisk klima, med varme tørre somrer og relativt milde, men våte vintrer. Det er viktig å huske på at vintermånedene regnes omtrent fra juni til slutten av august, med temperaturer omtrent mellom 8 og 18 grader. Under sommermånedene, som regnes mellom tidlig desember og mars, er temperaturene alt mellom 16 til 26 grader. Det er allikevel ikke unormalt at gradestokken viser 30 og opp mot 40 midt på sommeren.

  Valuta

  Valutaen som brukes i Cape Town er Sør-Afrikanske Rand som har akronymet ZAR. 100 Norske kroner tilsvarer rett i overkant av 150 rand, så med 2. klasse mattepensum i beredskap i bakhodet er den ganske grei å forholde seg til for en kronevandt nordmann. I tillegg har de fleste etablerte steder mulighet for betaling med kort og minibanker aksepterer også det meste av norsk plastikk.

  Reise til Cape Town

  Cape Town International Airport ligger omtrent 20 km utenfor bykjernen og er den nest største flyplassen i Afrika med både nasjonale og internasjonale ruter. Den ble renovert og påbygd i forbindelse med fotball-VM i 2010 hvor det også ble etablert et effektivt kollektivt buss-system inn til byen. Det er også muligheter for Taxi til og fra flyplassen.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 august 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.