Reise til Canada

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Canada

  Canada er verdens nest største land. Landet har mye til felles med USA, men har kulturelt sett forblitt nærmere Storbritania, og er medlem av Det britiske samveldet (Commonwealth), med dronning Elisabeth som offisielt statsoverhode, selv om hun bare spiller en symbolsk rolle. I tillegg har Canada en franskspråklig provins, Quebec, med sterke bånd til Frankrike. Dette store landet kan by på mange severdigheter og aktiviteter. Som turist må man se seg nødt til å velge seg ut deler av disse mange mulighetene.

  Severdigheter og opplevelser

  Niagara falls er et naturfenomen av fantastiske dimensjoner som man kan oppleve ved den kanadisk-amerikanske grensen.
  CN-tårnet i Toronto er ett av de høyeste frittstående bygninger i verden. Dette kjennemerket for byen Toronto muliggjør ved godt vær en utsikt på opptil 120 kilometer!
  Whistler Blackcomb er en av verdens største skiområder, åpent hele året, og er et meget populært reisemål for skientusiaster fra hele verden.
  Stanley Park er Vancouvers største bypark. I selve parken befinner det seg en rekke severdigheter og attraksjoner, blant annet et akvarium, strender, basseng, teater og golfbane, og enda mer.
  Den zoologiske hagen Toronto Zoo er den fjerde største dyreparken i verden. Her finnes det mer enn 5000 dyrearter, ikke minst de som hører hjemme i Canada.
  I byen Montreal kan man beundre Notre Dame-basilikaen. Denne kirken ble bygget på midten av 1800-tallet og er en av Nord-Amerikas største kirker. Her finnes verdens største orgel.
  Banff National Park i provinsen Alberta ble grunnlagt i 1885, og er Canadas eldste nasjonalpark, den nest eldste i Nord-Amerika og den tredje eldste i verden. Den er en av de største nasjonalparkene i Rocky Mountains. For dem som vil oppleve bjørn, ulv, elg og mye mer, er dette er perfekt reisemål! Parken står for øvrig på UNESCOs verdensarvliste.

  Kulinariske eventyr

  Kanadisk kjøkken har tradisjonelt sterke røtter i engelsk, amerikansk og fransk matlaging. Takket være innvandring i nyere tid, for eksempel fra Kina og andre land i Sørøst-Asia, kan også Canada by på en stor variasjon av mattradisjoner.

  Språk

  Canada er tospråklig, med fransk og engelsk som offisielle språk. I noen områder er befolkningen tospråklig, eller det lever engelskspråklige og franskspråklige befolkninger side om side. Men, generelt er befolkningen delt, der man enten er engelskspråklig med fransk som fremmedspråk, eller omvendt. Man kan ikke forvente at alle mestrer det andre språket flytende, eller særlig godt i det hele tatt. Québec er franskspråklig. I de andre provinsene snakkes det for det meste engelsk.

  Klima

  Canadas klima forbindes ofte med kulde og snø. Men, det er et meget stort land, med store klimatiske variasjoner. Generelt har dette landet fire årstider, slik vi kjenner dem i Norge. Sommermånedene kan bli betydelig varmere enn det vi er vant til, gjerne med temperaturer opp til 35, og vintre med temperaturer ned i minus 25 grader. Vintrene er riktignok betydelig mildere på vestkysten, for eksempel i byen Vancouver.

  Valuta

  Landets valuta er kanadisk dollar (CAD). En kanadisk dollar tilsvarer omtrent 5,7 norske kroner.

  Reise til Canada

  Kanadiske storbyer har generelt direkte flyforbindelser til de store europeiske byene. Fra norske flyplasser må man regne med et flybytte i en større by i Europa. Reisetiden varierer veldig, ettersom Canada strekker seg over hele det nord-amerikanske kontinentet, fra øst til vest.


  DE SOM SÅ PÅ DENNE SIDEN HAR OGSÅ SETT PÅ