302 Found

Found

The document has moved here.

Reise til Burma

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Myanmar holidays
Myanmar holidays
Myanmar holidays
Photo View Map View
Laster...

Myanmar

Fly + 7 netter

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Burma

  Burma, eller Myanmar som det offisielt heter i dag, er et land sørøst i Asia. Landet har over 2 000 kilometer kystlinje. Det er et stort og mangfoldig land. Her kan man oppleve flere årtusener av kunst- og arkitekturskatter. Ved siden av de mange kulturminnene, deriblant mengder av klostre og templer, kan landet også by på en særdeles vakker natur, ikke minst herlige strender. Befolkningen er kjent for å være spesielt vennlig og gjestmild. Dessverre har denne befolkningen lenge lidd under et hardt militærdiktatur. Men, heldigvis har myndighetene den siste tiden gjennomført reformer i demokratisk retning, noe som også gjør det lettere for turister å besøke dette vakre og fortryllende landet.

  Severdigheter og opplevelser

  Burma byr på en rekke severdigheter. Shwedagon-stupaen (stupa er opprinnelig en indisk kultbygning) i den tidligere hovedstaden Rangun, er verdens største og sannsynligvis mest verdifulle stupa, dekket med gull fra topp til tå.
  Inle-sjøen er et absolutt must. Hele innsjøen er bebodd av folk som bor på sjøen i hus som står på påler. Rundt om bosetningene strekker det seg svømmende hager. Selv kaller sjøens innbyggere seg "intha", som betyr barn av sjøen. Legg merke til fiskerne som ror med bena, slik at de har frie hender til å fiske med. Denne teknikken er unik i verden for akkurat denne innsjøen!
  Bagan, hovedstaden i det første burmesiske kongeriket, er i seg selv en fantastisk severdighet, med sine mer enn to tusen buddhistiske monumenter. Monumentene er i dag fortsatt av stor betydning for buddhister, og utgjør et viktig pilgrimsted. De mange templene er utsmykket med imponerende veggmalerier av meget stort format.
  For eventyrlystne turister er trekking ved byen Kalaw et utmerket tips. På denne måten kan man unne seg en nydelig og uforglemmelig opplevelse av Burmas urørte og landlige deler. Det finnes muligheter for dagsturer i nærheten av Kalaw, med gamle klostre og vakre innsjøer på veien. Man kan også begi seg ut på trekking som varer et par dager, via flere landsbyer frem til Inle-sjøen.
  Ngapali-stranden, i den vestlige delstaten Rakhaing, er en av de mest kjente og mest populære strendene i landet. Denne rolige drømmestranden er et perfekt sted for å slappe av og nyte livet. Her kan du glede deg over krystallklart vann i herlige omgivelser.

  Kulinariske eventyr

  Burmesiske kjøkken er rikt og spennende, ikke minst takket være bruken av eksotiske frukter. Som i så mange land i Sørøst-Asia er ris en grunnleggende ingrediens i matlagingen, i tillegg til sjømat, svin og fårekjøtt.

  Språk

  Offisielt språk i Burma er burmesisk.

  Klima

  Sommeren, som er ubehagelig varm, varer fra mars til mai. Fra mai til oktober er det regntid. Vinteren, hvis man kan kalle den for det, fra november til februar, er kjøligere og tørr. Dette er den beste tiden å reise til Burma på.

  Valuta

  Valutaen i Burma heter kyat (MMK). En norsk krone tilsvarer omtrent 150 kyat.

  Reise til Burma

  Når man flyr fra Oslo Gardermoen til Yangôn i Burma, må man regne med minst én omstigning eller to, som regel via en europeisk storby og deretter Bangkok. Med kun én omstigning, som er mulig med Thai Airways, er reisetiden på knappe 14 timer. Med flere flybytter blir reisetiden betydelig lengre.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 august 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.