Reise til Bulgaria

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Bulgaria

  Etter kommunismens fall har det tidligere østblokklandet Bulgaria blitt mer og mer populært blant turister fra Vest-Europa, og turisme er en meget viktig inntektskilde. Dette landet ved Svartehavets kyst er et bemerkelsesverdig mangfoldig ferieland. Ved siden av sine kilometerlange, perfekte sandstrender, byr Bulgaria også på en rekke spennende historiske severdigheter. Her finnes det rester etter antikke imperier, samt arkitektoniske mesterverk og kunstskatter i store mengder. Her kan man virkelig kombinere strandferie med kulturreise.

  Severdigheter og opplevelser

  Hovedstaden Sofia er i aller høyeste grad et besøk verdt. Her finner man, blant mange andre flotte bygninger, Aleksander-Nevski-katedralen. Denne byen er forøvrig en av Europas eldste hovedsteder. Det har eksistert en by her i minst 5000 år, sannsynligvis lenger.
  Varna, Bulgarias tredje største by, er en spennende kulturby, med en flott katedral og et imponerende arkeologisk museum. Omtrent 20 kilometer fra Varna ligger feriestedet «Golden beach». Dette feriestedkomplekset har mer enn 100 hoteller og fire kilometer med gyldene strender. Det har utviklet seg til å bli et meget populært party-feriested, med mer enn ti forskjellige diskoteker og en rekke karaokebarer.
  Nessebar er en liten by ved svartehavskysten. I den gamle bydelen finnes det mange ruiner av gamle hus i opprinnelig bulgarsk byggestil, med første etasje i mur, og annen etasje av tre. Denne eldre bydelen befinner seg på en øy, og er forbundet med den nyere bydelen via en bro. Herfra kommer man til en bred og fin strandpromenade, den såkalte "Sunny Beach".
  8 km fra byen Yambol, sydøst i Bulgaria, ligger ruinene etter den antikke byen Kabile. Denne byen oppstod omtrent to tusen år før Kristi fødsel, altså for nesten 4000 tusen år siden. I antikken var denne byen et viktig handels- og kultursentrum i sørøst-Trakia. Etter at denne byen ble erobret av romerne, ble den til en av de viktigste romerske krigsleirene i den romerske provinsen Trakia. Byen ble ødelagt på 500-tallet, og det ble ikke bygget noen ny by etterpå. Derfor var det lett å grave ut ruinene for arkeologene. Blant det man kan se, er det ruiner av gamle basilikaer og kirker, samt festningsmurer og gamle offentlige bygninger.

  Kulinariske eventyr

  Det bulgarske kjøkken har elementer fra både europeiske og orientalske kjøkken, særlig fra tyrkisk, gresk, østerriksk og fransk. Rettene er ofte ganske fettholdige, krydret med en rekke forskjellige urter, for eksempel timian, dill, oregano og persille. Ved siden av er det vanlig med salater som inneholder tomat, agurk, paprika, kål, løk og gulrøtter, som på en lekker måte veier opp for de noe fete hovedrettene. Bulgaria er en internasjonal eksportør av vin, og man burde absolutt prøve noen av de lokale vinene!

  Språk

  Bulgarsk er det offisielle språket i Bulgaria. Landets alfabet er kyrillisk, så det kan være meget vanskelig å lese gateskilt, for eksempel.

  Klima

  Generelt er sommeren i Bulgaria meget varm og tørr. Først i midten av september går gradestokken under 20 grader. I november kan det komme frost, og dermed er den korte vinteren i gang. For badeferier er perioden mai til og med september et godt tidspunkt. Hvis man ikke liker altfor varme temperaturer, kan man unngå de varmeste sommermånedene juli og august.

  Valuta

  Valutaen i Bulgaria er bulgarsk lev. En bulgarsk lev tilsvarer omtrent 3,75 norske kroner.

  Visum Bulgaria

  Norske statsborgere trenger ikke visum for innreise til Bulgaria.

  Reise til Bulgaria

  Fra Oslo Gardermoen går det direkte flyvninger med Norwegian både til Burgas og Varna.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.