Bora bora reiser

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Bora Bora

  Bora Bora er en øy som tilhører Fransk Polynesia, i det sydlige Stillehavet, i nærheten av Tahiti. Også kalt «Stillehavets perle», er denne øya et av de mest populære reisemålene i Fransk Polynesia. Øya er omgitt av en stor ring av koraller og koralløyer, med en vidunderlig lagune i mellom.

  Severdigheter og opplevelser

  En av hovedattraksjonene på Bora Bora er selve lagunen. Enten ved å dykke eller å snorkle kan man utforske korallrevet med sitt mangfold av fargerik fisk og andre spennende skapninger. I dypere deler av lagunen befinner det seg hai og barrakuda. Disse kan man komme nærme i organiserte, guidede dykketurer, og man kan til og med være med å mate dem! Et høydepunkt for dykkere er ett av lagunens områder der ulike typer rokker samles i stort antall.
  Man kan se deler av selve øya på Jeep-safari. Men, øyas vakre natur lar seg vel så godt oppdages og oppleves til fots. Det finnes fine fotturer med utgangspunkt i byen Vaitape. Det anbefales å gå i følge med en guide, ettersom det er lett å gå seg bort. En populær utflukt er å bestige Pahia-høyden. Et annet alternativ er å bestige Otemanu-fjellet, øyas høyeste punkt. Herfra har man en herlig utsikt! På nedsiden av fjelltoppen befinner det seg en stor grotte der fregattfugler, en eksotisk, tropisk sjøfugl, har rede.
  Restene av mer enn 40 «Marae», seremonielle plattformer til øyas urinnbyggere, er et spennende syn. De best bevarte befinner seg i Faanui-bukten, samt helt øst i Vairau-bukten. I tillegg finnes det et stort seremonisted, kalt Marae Marotitini, nord på hovedøya, rett ved stranden.
  De fineste strendene samt mange av øyas hoteller ligger i de to store buktene mellom Pointe Paopao og Pointe Matira, sydvest på øya, samt på koralløyene vis-à-vis.

  Kulinariske eventyr

  Sjømat og tropiske frukter er sentrale ingredienser i matlagingen på Bora Bora. Men, en liten advarsel: etter å ha spist naturlig modnet ananas og bananer på Bora Bora, vil det bli en skuffelse å spise dette igjen i Norge! Ettersom øya lenge har vært, og fortsatt er fransk territorium, er fransk kokekunst vel etablert. Her kan man nyte eksklusivt fransk kjøkken på sitt beste, med tropiske innslag. I tillegg tilbyr hoteller og restauranter et bredt spekter av internasjonale retter.

  Språk

  Da Bora Bora er fransk territorium, er fransk offisielt språk.

  Klima

  Bora Bora har et varmt klima hele året, med gjennomsnittstemperaturer på mellom 22 og 30 grader. Regntiden er mellom november og april. I den perioden er det temmelig lummert, med høy luftfuktighet, og det kan forekomme kraftig tordenvær med mye regn. Regnværet kan vare i flere dager, men det er likevel mange soldager også i regntiden. Den tørre årstiden er mellom april og oktober, men også da kan det komme regn om kveldene.

  Valuta

  Valutaen på Bora Bora heter CFP-franc, en valuta som brukes i noen franske områder i Stillehavet. En norsk kroner tilsvarer omtrent 16,4 CFP-franc.

  Reise til Bora Bora

  Fra Oslo Gardermoen må man regne med tre mellomlandinger, som oftest via Paris og så Papeete, den internasjonale flyplassen til fransk Polynesia på Tahiti, og derfra videre til Bora Bora. Reisetiden fra Oslo er på 36 timer eller mer.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2018. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.