Reise til Berlin

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Berlin

  Berlin, Tysklands hovedstad, har en dramatisk historie. Etter gjenforeningen av Tyskland ble Berlin på nytt hovedstad av det samlede Tyskland. Det tok litt tid før byen «kom seg». I løpet av det siste tiåret har Berlin blitt en av Europas mest besøkte storbyer. Denne byen er unik, storartet og mystisk. Kanskje er Paris mer elegant, Roma mer fylt med historiske monumenter, men Berlin, med sin historie, sine mange forskjellige bydeler, sin subkultur og sin høykultur, overgår alle andre byer.

  Severdigheter og opplevelser

  Berlin har hele tre store operahus i verdensklasse. Her vises det ikke bare «svisker» av Verdi og Puccini, men også ukjente moderne verk, samt gamle og forglemte verk, som etter å ha ligget flere hundre år i en skuff, kommer tilbake på scenen. På grunn av det store tilbudet, og en relativt liten befolkning for en så stor by, er det nesten alltid ledige plasser. Man kan altså ganske spontant ta seg en tur i operaen, eller i ett av byens mange teatre. For dem som er interessert i moderne teater eller dans er også Berlin et eldorado.
  For de som vil oppleve natteliv i særklasse er Berlin et uslåelig reisemål. Denne byen kjenner ikke til begreper som «stengetid» eller «skjenketid». Så lenge det finnes folk, holder utestedene oppe. Bydelene Kreuzberg, Mitte og Friedrichshain har et svimlende antall utesteder og nattklubber. Her finnes det noe for absolutt enhver smak!
  I sommerhalvåret kan Berlin friste med sine mange parker og grøntarealer, og ikke minst et mylder av innsjøer. Strandbad Wannsee er et stort strandanlegg fra 20-årene, med herlig sand hentet fra Tysklands nordkyst. For dem som ønsker det, er det også en stor avdeling for nakenbadere.
  Berlin er i verdensklasse når det gjelder museer og kultur generelt. På Museumsinsel (Museumsøya) ligger museene på rekke og rad. Et høydepunkt er Pergamon-museet, med mer eller mindre en hel gresk antikk by på utstilling.
  Charlottenburg i Vest-Berlin, denne velstående bydelen, og historisk sett en egen by, tiltrekker seg mange turister grunnet sine mange butikker, særlig ved og rundt praktavenyen Kurfürstendamm. Er man på utkikk etter litt mer alternativ shopping, kan bydelene i Øst-Berlin anbefales, særlig Mitte og Prenzlauer Berg.

  Kulinariske eventyr

  I Berlin kan man selvsagt nyte typisk tysk mat som svinestek med surkål. Et must er å prøve Berliner Currywurst. Dette er bratwurst, grillpølse, dynket i ketsjup med karri strødd over. Det serveres med pommes frites, og mengder av majones!! God appetitt! Byen er også full av vietnamesiske og italienske restauranter, samt mye, mye mer.

  Språk

  I Berlin snakkes det tysk. Ekte berlinere har riktignok en egen dialekt som kan være vanskelig å forstå. Selv om tyskere ikke er kjent for å være veldig gode i engelsk, vil man som turist oppleve at mange, særlig yngre personer, snakker godt engelsk.

  Klima

  Berlin har et kontinentalt klima, med varme somre og ganske kalde vintre.

  Valuta

  Valuta i Tyskland er euro. For tiden ligger én euro på omtrent 7,35 norske kroner, en meget gunstig kurs. I tillegg til at Berlin generelt har et veldig lavt prisnivå sammenlignet med Norge, har man nå som nordmenn fordelen av den sterke kronen.

  Reise til Berlin

  Det går en rekke direkte flyvninger til Berlin fra Oslo Gardermoen, samt fra andre norske byer. Flytiden fra Gardermoen er på omtrent halvannen time.