Reise til Barcelona

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Barcelona

  Barcelona er en av Europas desidert mest besøkte storbyer, og er hovedstaden i den autonome regionen Katalonia. Innenfor Spania kan man godt hevde at Barcelona er en aldri så liten rival til hovedstaden Madrid, på mange måter, det være seg kulturelt, økonomisk eller politisk. Byen har et yrende uteliv, stiller økonomisk blant de sterkeste i et Spania som for tiden er i krise, og trekker til seg innflyttere fra hele verden. I tillegg til å by på en rekke severdigheter, har Barcelona en strandpromenade, la Barceloneta, der man kan unne seg litt strandferie mens man besøker storbyen.

  Severdigheter og opplevelser

  Ta en tur til strandpromenaden, la Barceloneta, som blant annet har blitt beskrevet i filmen til den kjente spanske regissøren Pedro Almodovar, «Alt om min mor». Her kan man se og bli sett, nyte en drink eller et måltid, eller sole seg og bade, midt i byen!
  Picasso-museet er et must. Her kan man kronologisk følge denne interessante og kontroversielle malerens utvikling, fra bilder som i hans yngre dager var relativt «vanlige», til hans senere helt spesielle, og kanskje for mange av oss noe absurde malerier. På denne måten kan man få en bedre forståelse for denne verdenskjente kunstneren. Absolutt verdt et besøk!
  Barcelona er kanskje aller best kjent for sin spesielle arkitektur, først og fremst av arkitekten Antoni Gaudì, som skapte sin egen form for modernisme. Hans mest berømte verk er vel kirken La Sagrada Familia. Dette utrolige byggverket, som ennå ikke er helt ferdig, har ikke en eneste rett linje! Besøk også den utrolige parken Parc Guëll, en nesten uvirkelig opplevelse. I tillegg bør man ta en titt på bygningene Casa Milà (La Pedrera), Palau Güell og Casa Batlló, som alle befinner seg sentralt i byen. Disse unike bygningene er virkelig vært et besøk.
  Barcelonas eldre bykjerne, Ciutat vella, har også mye spennende å by på. I området Barri Gòtic, «det gotiske kvartalet», befinner det seg mange severdigheter fra middelalderen, ikke minst katedralen og det vakre palasset Palau de la Generalitat. I tillegg er det her et yrende liv med en rekke kaféer, barer og restauranter.

  Kulinariske eventyr

  Barcelona har et typisk middelhavskjøkken, der grønnsaker som tomat, hvitløk, artisjokker og aubergine er mye brukt. Olivenolje spiller, som i så mange andre land ved Middelhavet, en viktig rolle. Da Barcelona er en kystby, er også ulike typer sjømat sentrale ingredienser. Denne byen er meget internasjonal, og kan følgelig by på et bredt og sammensatt kjøkken. Tapas, som man gjerne forbinder med Spania, er egentlig ikke typisk for Barcelona, men dette får man også servert overalt.

  Språk

  I Barcelona snakkes både spansk og katalansk. Folk fra Barcelona foretrekker gjerne å snakke sitt morsmål katalansk. Men, en betydelig andel av Barcelonas befolkning er innflyttere som ikke lærer seg katalansk, og som heller snakker spansk. Som turist klarer man seg fint med engelsk.

  Klima

  Barcelona har et middelhavsklima. Det er varmt og tørt om sommeren, og mildt om vinteren, med en del regn. Kaldest er det i januar og februar, med en gjennomsnittstemperatur på omtrent 10 grader. Varmest er det i juli og august, med en gjennomsnittstemperatur på omtrent 25 grader.

  Valuta

  Valutaen i Spania er euro. For tiden ligger én euro på omtrent 7,35 norske kroner, noe som er en meget gunstig kurs for nordmenn. Nå er det billig å være nordmann i eurosonen!

  Reise til Barcelona

  Det går en rekke direkte flyvninger til Barcelona fra Oslo Gardermoen, så vel som fra andre norske flyplasser, som Stavanger og Bergen.