Reise til Barbados

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Barbados

  Den vakre øya Barbados er den østligste av de karibiske øyer. Her er det mer enn tre tusen solskinnstimer i året, og kilometervis av hvite sandstrender som ligger og venter på deg. Dette er tropene på sitt beste! Barbados er en tidligere britisk koloni, noe man tydelig ser både hva bygninger angår og selvfølgelig gjennom språket og kulturen. Denne velstående og harmoniske øya har beholdt tette bånd med sine tidligere koloniherrer og er medlem av Det britiske samveldet (Commonwealth). Kulturen her er også sterkt preget av det karibiske, noe man for eksempel merker gjennom musikk og matlaging.

  Severdigheter og opplevelser

  De viktigste turistområdene på Barbados befinner seg på vest- og sørkysten. Vestkysten er en av Karibias fremste reisedestinasjoner, med luksushoteller, fremragende strender og utmerkede restauranter. På sydkysten hersker det et spennende natteliv, og en noe mer folkelig stemning. Her kan du nyte live R&B og reggae utover de små timer.
  De beste strendene er på vest- og sydkysten. Her er strendene hvite og vannet er vidunderlig turkis. Mange hoteller har sine egne strender. Tips til gode strender: Payne's Bay på vestkysten, og Sandy Beach og Rockley Beach på sydkysten. Her kan man svømme, drive med jet ski, seile, padle i kajakk eller rett og slett bare ligge langstrakt på stranden og nyte livet.
  Bridgetown er landets hovedstad, og ligger sydvest på øya i Carlisle Bay. Her ligger katamaraner side om side med fiskebåter. Nyt en drink eller et lite måltid ved en av havnas mange kaféer med utsikt mot havet. Byens gater er utmerket for avslappede spaserturer. Ta en tur til byens eget Trafalgar Square, på vei til det livlige shopping-området Broad Street. Her er det utmerkede muligheter for å kjøpe tax free-produkter!
  Østkysten bør så absolutt oppleves. Når man kjører østover langs Barbados kyst ser man hvordan landskapet endrer seg, fra den tropiske, karibiske idyllen på vestkysten, til det betydelig mer dramatiske og ville landskapet ved atlanterhavskysten. Takket være sine kraftige bølger er atlanterhavskysten et regelrett paradis for surfere.

  Kulinariske eventyr

  Det barbadiske kjøkken har tydelige elementer fra engelsk, portugisisk, spansk og afrikansk matlaging. Selv om mange kulturer har hatt innflytelse på barbadiske mattradisjoner, er det den engelske som har hatt det i størst grad. Sentrale ingredienser er ris, fisk, mais, poteter samt frukten guava. Det dyrkes sukker på Barbados, og dette er også en av de mest brukte ingrediensene. Når man er på Barbados, må man selvfølgelig også prøve lokal rom, f.eks. Mount Gay, det eldste eksisterende rom-merket, med røtter tilbake til år 1703.

  Språk

  På Barbados snakker man engelsk.

  Klima

  På Barbados skinner solen hver dag. Det er et meget behagelig klima med en deilig, avkjølende bris som holder temperaturene i underkant av 30 grader på dagtid. Om natten ligger temperaturene gjennomsnittlig på 23 grader. Det er på det tørreste fra desember til mai. Fra juni til november kommer det gjerne noen korte regnskurer om ettermiddagen. Disse varer ofte bare et par minutter, og fungerer egentlig som en behagelig liten avkjøling.

  Valuta

  Valuta på Barbados er barbadisk dollar (BBD). Man kan også betale med amerikansk dollar. En barbadisk dollar tilsvarer i underkant av tre norske kroner. Bruk av kredittkort er meget utbredt.

  Reise til Barbados

  Flytid fra Oslo Gardermoen til Bridgetown (BGI) på Barbados ligger på rundt 16 timer eller mer. Man må regne med én eller to mellomlandinger, ofte via London Heathrow med British Airways.