Reise til Bali

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Bali

  Bali, en øy og en provins tilhørende Indonesia, er et meget populært reisemål. Befolkningen er først og fremst hinduer, men det finnes også en stor muslimsk minoritet, og en del kristne og buddhister. Ved siden av sine fabelaktige strender og sine mange muligheter for forskjellige vannaktiviteter, har øya en rekke andre spennende opplevelser å by på.

  Severdigheter og opplevelser

  Å bestige det vulkanske Batur-fjellet er en herlig opplevelse. Det er vanlig å begynne turen klokken fire om morgenen, for å komme frem til toppen i seks-tiden, i soloppgang. Det kan være kjølig, så husk å ha med litt klær!
  Dra på snorkling ved øya Menjangan. Denne øya vest på Bali ligger langt fra de fleste steder. Nettopp dette gjør at området er så vakkert og urørt av masseturismen. Mye av vest-Bali er tynt befolket, så det byr på en avveksling fra det yrende syd-Bali. I Menjangan kan du leie en båtsmann til å ta deg ut til korallrevene. De vakre korallrevene og det utrolige mangfoldet av fisk og annet liv under vann vil få deg til å måpe av beundring.
  Feriestedet Kuta, sydvest på Bali, er desidert stedet med heftigst natteliv. Her befinner det seg mengder av diskoteker og barer. Man vil fort merke at området er en meget populær party-destinasjon blant australiere. Dette er også en av Balis meste kjente strender og feriesteder overhodet.
  Byen Ubud ligger sentralt på Bali. Denne byen skiller seg fra Kuta, som er preget av fest- og strandlivet. Dette regnes som Balis kulturelle sentrum, og er berømt for sine kunst- og håndverkstradisjoner. Det myldrer av små atelierer og gallerier, og her hersker en behagelig atmosfære. Her finnes det også flere interessante severdigheter, som for eksempel Ubud-palasset.
  Besøk Balis viktigste hinduistiske helligdom, Pura Besakih. Dette regnes som modertempelet til alle templer på Bali. Det ble bygget en gang på 700-tallet, og hele anlegget består av mer enn 200 bygninger. Det befinner seg på sydvesthellingen av den aktive vulkanen Gunung Agung.

  Kulinariske eventyr

  Balinesisk kjøkken er meget sammensatt på grunn av handel med andre land, og ikke minst på grunn av kolonitiden. Det er innflytelse fra det arabiske, portugisiske, nederlandske og kinesiske kjøkken. Chili er en helt sentral ingrediens i Balis kjøkken, og maten er følgelig temmelig sterk. Ris er en grunnleggende ingrediens, og knapt noe måltid serveres uten. Det brukes et stort spektrum av interessante krydder, for eksempel ingefær og kardemomme. Man spiser mye svinekjøtt, fisk og annen sjømat, og and regnes som en delikatesse. Kokos spiller en sentral rolle i balinesisk kjøkken, og brukes i en mengde ulike retter, for eksempel i forskjellige karriretter.

  Språk

  Offisielt språk er indonesisk. Folk på Bali snakker også balinesisk. Grunnet mye turisme kan mange engelsk.

  Klima

  Bali har et varmt, tropisk klima, med høy luftfuktighet. Det er kjøligere i fjellene enn nede ved kysten. Tørketiden er fra mai til oktober. Fra november til mars er det regntid, men nedbørsmengden er varierende i de forskjellige delene av øya. Nordkysten har betydelig mindre nedbør enn sydkysten.

  Valuta

  Valutaen på Bali heter rupiah. En norsk krone tilsvarer omtrent 1,7 rupiah.

  Reise til Bali

  Fra Oslo Gardermoen må man generelt regne med to flybytter på veien til flyplassen Denpasar (DPS) på Bali, med én mellomlanding i en europeisk storby, og én i for eksempel Singapore eller Hong Kong. Reisetiden ligger ofte på rundt 20 timer.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.