Reise til Azorene

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Asorene

  Asorene er en øygruppe i Atlanterhavet som tilhører Portugal. Øygruppen består av ni hovedøyer, samt en rekke mindre øyer og holmer. Selv om Asorene befinner seg langt unna det europeiske kontinentet, er de altså en del av EU. De vakre omgivelsene tiltrekker seg særlig skandinaviske turister, samt turister fra tyskspråklige land, som føler seg vel i denne type milde klima og vakre landskap.

  Severdigheter og opplevelser

  På øya São Miguel, ved stedet Furnas, finnes det en rekke helbredende kilder som utgjør et meget populært reisemål, både for fastlandsportugisere og andre turister. Hele øygruppen er av vulkansk natur.
  En populær aktivitet er å beskue hval som svømmer nært kysten ved flere av øyene. Omkring 25 ulike typer hval og delfiner kan sees fra Asorene, deriblant den enorme spermhvalen. Den beste tiden for å beskue disse imponerende og fascinerende havpattedyrene er fra juni til september, i sær fra kysten til øyene Faial, Pico og São Jorge.
  Denne øygruppen er ikke først og fremst kjent for sine strender. Tvert i mot tiltrekker den folk som ønsker å gå turer i det vakre, eviggrønne landskapet her. Året rundt er det mildt og godt, men ikke altfor varmt, altså perfekt for turgåere.
  Øyene tiltrekker seg også seilere fra nært og fjernt, takket være sine gunstige atlanterhavsvinder. Dette gjelder også for surfing. Særlig er bølgene ved øyene Santa Maria og São Miguel spesielt godt egnet for surfing. For dem som liker vindsurfing er det selvsagt også utmerkede forhold.
  Besøk de fascinerende hulene og grottene i Algar do Carvão på øya Terceira. Takket være den vulkanske opprinnelsen til denne øygruppen finnes det en rekke krater og andre vulkanske fenomener som venter på å bli oppdaget!
  Asorene er takket være sitt milde klima et eldorado for golf. Det finnes tre 18-hulls golfbaner. To av dem, Furnas og Batalha, befinner seg på øya São Miguel, den tredje på Terceira. Her kan man spille golf året rundt, selv om det kanskje kommer litt duskregn, og det kan være temperaturer ned i 15 grader pluss om vinteren…

  Kulinariske eventyr

  Maten på Asorene er både variert og rik. Den kommer i all hovedsak fra kjøkkenet til det portugisiske fastlandet, men er ofte noe sterkere krydret. Ved siden av tradisjonelle kjøttretter får man selvfølgelig et rikelig utvalg av sjømat på denne atlantiske øygruppen. Asorene kan også by på meget gode oster og søtsaker. Asorene er for øvrig det eneste stedet i Europa som dyrker sin egen te. Gjør som mange andre turister, og besøk en te-plantasje. Og for all del, prøv en kopp te!

  Språk

  Portugisisk er offisielt språk på Asorene.

  Klima

  Om sommeren blir det sjeldent varmere enn 25 grader. Om vinteren ligger temperaturene på rundt 15-20 grader. Om høsten og om våren er det mildt, med noe regn. Her er det aldri ekstreme temperaturer, hverken for kaldt eller for varmt. Med andre ord er dette en utmerket reisedestinasjon året rundt. Det er et perfekt sted for friluftselskere, med grønne omgivelser, frisk luft og urørt natur.

  Valuta

  Landets valuta er euro. Én euro tilsvarer omtrent 7,35 norske kroner.

  Reise til Asorene

  Man ankommer Asorene på den internasjonale flyplassen João Paulo II. (PDL), ved hovedstaden til Asorene, Ponta Delgada, på øya São Miguel. Fra Norge må man regne med et par mellomlandinger på veien, via en eller to av de mange europeiske storbyene.