302 Found

Found

The document has moved here.

Reise til Aruba

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Aruba holidays
Aruba holidays
Aruba holidays
Photo View Map View
Laster...

Aruba

Fly + 7 netter

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Destinasjon

kr

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Aruba

  Noen kilometer utenfor kysten av Venezuela finner man en liten klimatisk utopi, en karibisk perle ved navn Aruba. Om man leter etter den perfekte strand, unike dykkeforhold, fotturer i særegen karibisk natur eller bare det restituerende, tilbakelente livet har man kommet til rett sted.

  Severdigheter og opplevelser

  Oranjestad På nordvestkysten av øya finner man denne byen som også er hovedstaden og det administrative sentrum. Her finner man steder for shopping, lokale markeder og en smak av den vakre gamle flerfargede nederlandske arkitekturen.
  Arikok nasjonalpark Øyas naturopplevelser er på ingen måte på akkord med dens beskjedne størrelse. Arikok nasjonalpark er et godt eksempel på det. Denne parken som utgjør nesten 20% av øya består av alt fra lava-formasjoner og unike kalkstein-formasjoner til gullminer og plantasjeruiner i tillegg til en særegen fauna. Området huser til og med to slangearter og to fuglearter som er endemiske til den lille øya.
  Alto vista-kapellet Det optimale overblikket over øya får man her ved alto vista-kapellet som enkelt og greit betyr "høy utsikt". Dette særegne kapellet har besatt sin post i knappe tre hundre år og gir hele området en meditativ og sakral stemning. Dette er en viktig del av den arubanske opplevelsen.
  Strender Et av de store trekkplastrene for mange er øyas tilbud til de som liker sand mellom tærne. Med endeløs hvit sand, et av verdens beste tilbud for dykkere i tillegg til gode surfemuligheter er det ikke rart at superlativene drysser over stedet.

  Kulinariske eventyr

  I det arubanske kjøkken finner man stedets historie med både karibiske og nederlandske influenser. Med rik tilgang til fersk fisk og god frukt er dette i tillegg til mais en viktig del av tradisjonell arubansk gastronomi. Det kan være litt vanskelig å finne fram til den tradisjonelle lokale mattradisjonen i en jungel av tilbydere av internasjonal mat. Nos Conucu er en anerkjent familierestaurant gjennom flere generasjoner som tilbyr autentisk kreolsk kokkekunst, blant annet den tradisjonelle bakte osten og mer eksentriske retter som iguana-suppe. En annen utbredt spesialitet er strutseburger.

  Språk

  Med en historisk forbindelse til Nederland gjennom snart fire hundre år er det ikke vanskelig å forstå at nederlandsk er det offisielle språket. Det aller mest utbredte språket er allikevel et lingo som har sin bakgrunn i nederlandsk sammen med spansk og portugisisk, kjent som papiamento. Dette er et språk som øya også deler med de resterende av ABC-øyene. Som et populært utfluktssted for amerikanerne i lang tid og med turisme som viktig næring er det forholdsvis problemfritt å kommunisere på engelsk.

  Klima

  Været på øya vil nok av mange anses som et drømmeklima med en tilnærmet konstant 27 graders temperatur året rundt med en jevn, behagelig og nedkjølende atlanterhavsbris. Øya har også lite nedbør året rundt med vanligvis bare noen små drypp, oftest på nettene. I tillegg ligger Aruba også utenfor de utsatte orkanområdene. Med andre ord: et sommerparadis.

  Valuta

  Øya har sin egen valuta kalt "florin" som også er kjent under akronymet AWG. 100 florin svarer til i underkant av 350 norske kroner. Etter mange år med amerikansk besøk har også deres dollar blitt utbredt som et akseptert betalingsmiddel. Kort er også allment akseptert, med et godt tilbud av minibanker og muligheter for direkte kortbetaling.

  Reise til Aruba

  Aruba er en liten øy og har bare en flyplass; Reina Beatrix International Airport, i nærheten av hovedstaden Oranjestad. Herifra opereres det flere internasjonale ruter til blant annet Europa og USA i tillegg til øyas nærmeste fastlandsnaboer. Fra flyplassen kan man ta taxi eller buss til byen eller til de mange resortene i armlengdes avstand. Mange av de store internasjonale leiebilselskapene har også filialer på flyplassen.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 juni 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.