Reise til Amsterdam

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Amsterdam

  Alle bør unne seg en tur til Amsterdam. Denne byen har gjennom europeisk historie spilt en nøkkelrolle. Amsterdam har alltid vært et fristed for annerledestenkende, og er fortsatt i dag et meget liberalt sted, på ulike måter. Denne byen er også vakker. Med sine kanaler, broer og sine velholdte bygninger, mange fra 1500-1600 tallet, fortjener den definitivt en plass blant de fineste byene i Europa. Med sine mange museer, teatre og monumenter er Amsterdam i høy grad en kulturby. I like høy grad er det en party-by, hvis det er det man er ute etter! Ettersom Nederland har vært en stor kolonimakt, med påfølgende innvandring, har Amsterdam i dag en meget interessant og variert befolkning.

  Severdigheter og opplevelser

  Kanalene og bygningene er i seg selv både en severdighet og en stor opplevelse. Gå rolig rundt i Amsterdams gater, langs kanalene, la deg føre tilfeldig av sted. Ta gjerne en titt opp på gavlen til bygningene, og les tall som «1512», «1618» eller «1710». Så gamle er nemlig mange av bygningene som står der den dag i dag, i beste behold. Overalt man går, ser man gamle og sjarmerende bygninger, og flust med kaféer og restauranter.
  Som den hovedstaden Amsterdam er, finnes det selvfølgelig et stort antall av museer og gallerier. Rijksmuseum, Amsterdams «Louvre», er absolutt et besøk verdt. Her henger malerier av de største kunstnerne fra Nederland, som Rembrandt for å nevne én, så vel som fra resten av Europa, blant andre de franske impresjonistene, og ikke minst ett og annet bilde av vår egen Edvard Munch.
  Når man først befinner seg i Nederland, er vel et besøk i Van-Gogh-museet på sin plass. Her henger et stort antall av verkene til denne eksentriske, nederlandske kunstneren, som vel må regnes som en av de største i moderne historie.
  I Amsterdam kan man også oppleve noen av historiens mer dystre sider. Besøk Anne Frank-huset, der denne jødiske jenta gjemte seg fra nazistene, og skrev sin verdensberømte dagbok, inntil hun ble funnet.
  Et besøk i det berømte Madame Tussauds voksmuseum er også å anbefale. Her stilles det ut virkelighetstro kopier av en rekke stjerner, i voks!

  Kulinariske eventyr

  Nederlandsk mat er noe vi nordmenn er godt vant til. Vår egen mattradisjon har nemlig hentet mye fra Nederland. Før i tiden ble norske unge jenter sendt til Nederland for å lære å bli gode husmødre. Kokte poteter, brun saus, pølser, surkål, stek osv. I tillegg har nederlandsk kjøkken noe ekstra å by på: Nederland hadde nemlig kolonier i det fjerne Østen, Indonesia for eksempel. Av sine kolonier lot nederlenderne seg inspirere, for eksempel i bruken av sur-søte kombinasjoner, og bruken av eksotiske urter og krydder. I Amsterdam finner man også en rekke restauranter fra de tidligere koloniene. Prøv en indonesisk restaurant, det anbefales!

  Språk

  Nederlandsk er offisielt språk i Nederland. Nederlendere snakker generelt meget godt engelsk, så det er ingen språklige problemer for norske turister.

  Klima

  Klimaet i Amsterdam er kanskje ikke hovedgrunnen til at man reiser dit. Det er en del regn og tåke, men ganske så mildt. Denne byen kan man godt besøke året rundt!

  Valuta

  Landets valuta er euro. Én euro tilsvarer omtrent 7,35 norske kroner.

  Reise til Amsterdam

  Det går direkteflyvninger til Amsterdam flere ganger om dagen fra flere norske flyplasser. Å komme seg til Amsterdam er altså ikke noe problem!


  DE SOM SÅ PÅ DENNE SIDEN HAR OGSÅ SETT PÅ