Reise til Albania

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Albania

  Albania er en skjult perle ved Middelhavet, og er fortsatt en av Europas billigste feriedestinasjoner. Landet karakteriseres av store uberørte naturområder, ikke minst strender. I tillegg finnes en rekke historiske severdigheter. Dette tidligere brutale, kommunistiske regimet er i dag et ungt demokrati, i en spennende utviklingsfase, men det har også sine utfordringer.

  Severdigheter og opplevelser

  Hovedstaden Tirana opplever stadig mer turister. Det er en by i endring, og er et interessant reisemål. En av de viktigste severdighetene i denne byen er Dorsfestningen, som sammen med festningen Petrela er to av byens typiske kjennetegn. Kulturpalasset, der byens opera og ballett holder til, i tillegg til nasjonalbiblioteket, ble bygget i 1963, og er et imponerende syn og et godt eksempel på kommunistisk arkitektur.
  Butrint, eller Bothrotum, som byen en gang het, står på UNESCOs verdensarvliste. Grekere, romere, bysantinere og venetianere har her etterlatt sine spor i løpet av århundrene, blant annet et gresk amfiteater, romerske badeanlegg, og et dåpskapell. Den antikke byen hører til Albanias største turistattraksjoner. Det befinner seg på en halvøy i Butrint-sjøen. På bredden på den andre siden står det en festning fra 1800-tallet.
  Berat er en liten by med omtrent 65 000 innbyggere, som ligger ved elven Osum. Byen er offisielt erklært som museumsby, og er med sine tre gamle bydeler Mangalem, Gorica og Kalaja en av de viktigste severdighetene i Albania. Bybildet bærer preg av typisk Balkan-arkitektur. Berat står på UNESCOs verdensarvliste.
  Den fredede, historiske gamlebyen til byen Gjirokastra er av bysantisk opprinnelse, med en historie som går tilbake til år 1200. Bydelen, med sine trange gater, har blitt restaurert på en vakker og autentisk måte. I tillegg står det en festning fra 1200-tallet som ble utvidet i 1811. Herfra kan man glede seg over en vakker utsikt over byen. Det historiske sentrum av Gjirokastra står på UNESCOs verdensarvliste.
  «Den albanske riviera», nord for den greske østkysten, har milevis av nydelige strender med klart, blått vann. Takket være en rekke klippeformasjoner er strendene inndelt i små bukter og viker, slik at det er mulig å finne seg små bortgjemte strender der man kan være i fred. Her finnes det fortsatt lange strender uten folk. Dette er definitivt et sted man burde reise til, og helst før altfor mange andre får den samme idéen!

  Kulinariske eventyr

  Det albanske kjøkken benytter seg av et bredt spekter av grunnleggende ingredienser som hvete, mais, ris, rug, poteter og bønner, samt en stor variasjon av grønnsaker, salater og frukt. Kjøtt av lam, geit, kalv, okse, høns og annen fugl er ofte på menyen. Avhengig av religion spises også svinekjøtt. Det spises selvsagt også mye fisk. Albansk kjøkken er påvirket av blant annet serbisk, bulgarsk og gresk kjøkken. 400 år under det osmanske riket har også satt sine spor, slik at albansk kjøkken i dag har en del til felles med det tyrkiske, noe som særlig merkes med kaker og andre søtsaker.

  Språk

  Albansk er offisielt språk i Albania.

  Klima

  Albania har et middelhavsklima med varme, regnfattige somre og milde vintre, med en del nedbør. For badeferie er hele sommerhalvåret en god tid, riktignok kan det være veldig varmt i sommermånedene juli og august.

  Valuta

  Landets valuta heter albansk lek (ALL). En norsk krone tilsvarer omtrent 19 albanske leke.

  Visum Albania

  Nordmenn trenger ikke visum for innreise til Albania for opphold på inntil 90 dager.

  Reise til Albania

  Fra Oslo Gardermoen til Tirana må man regne med minst ett flybytte, med en samlet reisetid på seks timer eller mer.


  DE SOM SÅ PÅ DENNE SIDEN HAR OGSÅ SETT PÅ