Reise til Alanya

Disse prisene er per person, basert på to personer som reiser sammen.
Photo View Map View
Laster...

Sample HotelName
4
Avreise fra
Ankomst på
Pris : kr 1000 - 25 000
Stjernerangering : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Reiser til Alanya

  Alanya er en badeby sør i Tyrkia. For ikke lenge siden var det ikke store byen. I løpet av de siste tiårene har befolkningen til denne lille byen økt drastisk. En hovedgrunn er alle de tyske pensjonistene som har kjøpt bolig her, og som vil tilbringe sin pensjonisttilværelse i dette deilige klimaet. Byen er også et yndet reisemål for mange andre europeere, ikke minst nordmenn og dansker. Ved siden av å by på herlige strender og et perfekt klima for turister, har denne byen, som før tyrkerne kom var gresk, en rik, flere tusen år gammel historie. I og rundt byen finnes det historiske severdigheter i mengder, f.eks. antikke, greske teatre, templer og festningsverk.

  Severdigheter og opplevelser

  Den imponerende borgen Alanya Kalesi ligger på en halvøy rett foran byen. På denne halvøya lå opprinnelig den antikke byen. I og rundt borgen finner man diverse severdigheter, blant annet Süleymaniye-moskeen. Rundt deler av halvøya står fortsatt de gamle bymurene, som man kan gå oppå, og derfra nyte utsikten over byen og havet.
  Kleopatra-stranden er en vakker, langstrakt sandstrand. Det blir relativt fort dypt, så her er det perfekt å svømme. Prøv å ligge nede i vannkanten å la bølgene skylle inn over deg! Det er selvsagt også mulig å drive med ulike vannsportaktiviteter. Hvis man har lyst på litt variasjon, kan man absolutt prøve øst-stranden. Den ligger på andre siden av festningshalvøya. Her er det litt andre forhold, blant annet noe mindre bølger. Dette er også en nydelig, langstrakt sandstrand.
  Det anbefales å ta en utflukt til den antikke byen Anemurion. Her har man funnet en stor nekropol ("by for de døde") med omtrent 350 graver fra det 1. til det 4. århundret. På innsiden var det utsmykket med veggmalerier og mosaikk, som man fortsatt kan se rester av, blant annet en avbildning av dødsgudinnen Medusa, som i følge gresk mytologi man ble forstenet av, hvis man møtte hennes blikk. I selve byen kan man se ruinene av to ulike typer teatre, antikke bad, og en antikk gate omgitt av søyler.

  Kulinariske eventyr

  Tyrkisk kjøkken er rikt og sammensatt. Det har mye til felles med andre kjøkken ved Middelhavet, for eksempel gresk. Ingredienser som lam, storfekjøtt, diverse sorter fisk, oliven, tomater, aubergine og agurk er mye brukt. I tillegg spiller yoghurt en viktig rolle i tyrkisk matlaging. Tyrkisk kjøkken er også meget kjent for sitt bakverk og søtsaker, blant annet baklava. Anbefales!

  Språk

  Tyrkisk er offisielt språk. Ved turiststeder som Alanya klarer man seg fint med engelsk.

  Klima

  Alanya har et typisk middelhavsklima. Om sommeren er det godt og varmt og det regner sjeldent. De varmeste månedene er juli, august og september, men det er varmt til langt ut i november, gjerne over 20 grader på dagtid. Man kan altså godt vurdere å reise hit utenom de varmeste sommermånedene. Fra oktober til mars kan det komme en del regn.

  Valuta

  Landets valuta er tyrkisk lira (TRY). En tyrkisk lira tilsvarer omtrent 3,2 norske kroner.

  Reise til Alanya

  Det går direkteflyvninger fra Oslo til Alanya, og flytiden er på drøye fire timer. Det går også tidvis direkte flyvninger fra andre norske byer. I tillegg går det fly til den nærliggende flyplassen i Antalya. Mulighetene er altså mange.


  *Betingelser og vilkår : de viste prisene over er for avreisedato/innsjekking den 17 februar 2019. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser over inkluderer overnatting og tur-retur flyreise i løpet av den nevnte tidsperioden. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser er per person, basert på at to personer deler. Eksemplene på fly+hotell-pakkereiser inkluderer skatter og avgifter. Flypriser er basert på den billigste tilgjengelige prisen for de valgte reisedatoene, og det tas forbehold om endringer. Priser for fly+hotell-pakkereiser kan variere ut fra dato, avreiseby og tilgjengelighet. Tilbud gis med forbehold om tilgjengelighet, og kan avsluttes uten advarsel. Tilleggsbegrensninger og et krav om minimumsopphold gjelder.